X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje NT = 11mm, ogólny obrzęk, wada serca, plyn w tkance podskornej
Odpowiedz

NT = 11mm, ogólny obrzęk, wada serca, plyn w tkance podskornej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Jestem wlasnie bo nie zbyt szczęśliwych badaniach prenatalnych. Przeciętność wyszła 11mm, ogólny obrzęk całego ciała, plyn w tkance podskórnej i opłucnej, wada serca... Ryzyko zespołu Turnera 1:4. Mam 27 lat, to moja druga ciaza. Pierwsza poroniona w 6 tygodniu z niewiadomych przyczyn. Za tydzien ide na amniopunkcję. Biore luteinę dopochwowo cały czas. Podobno przy turnerze 99% ciąż roni sie samoistnie do 20 tygodnia. Tylko chyba sie nie poroni jak biore luteinę...Jestem załamana.. Moze ktos zna podobny przypadek ktory zakończył sie cudem i zdrowym dzieciątkiem? :( potrzebuje pocieszenia :(

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzyj sobie na wątek : https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201,265.html

Myślę, że to odpowiednie miejsce. powodzenia <3

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• AgataR Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka wspolczuje, dokladnie wiem przez co przechodzisz bo jestem w tskiej samej sytuacji. Rozmawialam odtatnio z dziewczyna ktorej synek takze mial zespol Turnera i wiele innych komplikacji genetycznych. Nie zdecydowala sie na przerwanie ciazy. Jej synek zmarl pol godziny po porodzie. Wiem, ze to okropne ale musisz byc przygotowana na wszystko. Ja zreszta tez i staram sie to jakos poukladac w glowie :( powodzenia! Mam nadzieje ze slonce wkrotce sie do nas usmiechnie

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • katastrofa Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR piszesz straszne bzdury,zespół Turnera mogą mieć tylko dziewczynki,chłopców ta wada nie dotyczy!!

Nanu7 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie chodzi o zespół Noonan, który do niedawna był nazywany zespołem Turnera ze względu na niemal identyczne deformacje. Występuje u obu płci. Albo o mozaicyzm w zespole Turnera 45x/46xy, czyli kariotyp męski z częścią nieprawidłowych komórek z pojedynczym chromosomem płciowym. Albo zawsze (według mojej wiedzy) letalna wada 45y, czyli brak jednego chromosomu x a zespół Turnera to właśnie brak jednego chromosomu x przy kariotypie 45x - to najczęściej spotykana postać).

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ