X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Objawy ciązy
Odpowiedz

Objawy ciązy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam pytanie do przyszłych mam....Moje objawy w obecnej ciązy były dość silne (ból piersi, silne mdłości), natomiast ostatnio zależaly (ból piersi praktycznie zanikł) Jestem obecnie ok 8-9 tyg ciazy i jestm po poronieniu zatrzymanym (w tej ciązy Objawo ciazy bylo 0). Chciałam tylko wiedzieć, że pomino np, iż objawy Wam zelzały z dzieckiem było oki? Wizyte mam dopiero 14 lutego i bardzo sie niepokoję...

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszej ciąży miałam straszne nudności i wymioty- przez 7 miesiecy! i objawy były szybciutko. Teraz jestem w drugiej ciazy w 10 tygodniu i objawow praktycznie brak. Moze przez tydzien czasu mialam mdłosci idwa razy wymiotowałam. No i fakt do tej pory nie moge dotknac piersi, tak bola. Mysle ze kazda z nas jest inna i inaczej to wszystko przechodzi. Ja sie naczytalam ze jesli nie ma mdlosci i wymiotow w ciazy to urodze chore dziecko bo wymioty i nudnosci sygnalizauja ze dziecko sie prawidlowo rozwija. powiedzialam to swojej ginekolog to mnie zbeształa z góry na dól. mysle ze nie ma czym sie przejmowac, a termin wizyty masz szybciutko

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ