X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Obrzęk płodu
Odpowiedz

Obrzęk płodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gosia0905 Nowa

Wysłany: 9 lipca, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jestem załamana,
    Według usg jestem w 11t6dc.
    Tydzień temu przezierność karkowa u dziecka wynosiła 6.6 mm, dzis było to już 10.5 mm, dodatkowo lekarz wykrył obrzęk w obrębie jamy brzusznej. Nie wykryto również ruchów nóżek ani rączek, ani pęcherza. Czy ktoś z was był w takiej sytuacji i może coś więcej powiedzieć? W piątek mam badania prenatalne.

• Sonia.. Nowa

Wysłany: 9 lipca, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chorowałaś na jakąś chorobę zakaźną ostatnio?
    U mnie w 18 tygodniu stwierdzono obrzęk płodu, ale wcześniej złapałam parwowirusa b19...

• Gosia0905 Nowa

Wysłany: 10 lipca, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chorowałam, ale mam dodatkowo skierowanie na badania krwi w tym zakresie. Natomiast w moim przypadku ten obrzęk jest tak duży, że chyba nie ma co się łudzić, że będzie dobrze.

• Sonia.. Nowa

Wysłany: 10 lipca, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać proszę jak to się potoczy dalej.
    U nas niestety się nie udało...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ