Odklejanie kosmowki (bez krwiaka)
-
Hej
Piszę pracę magisterską na temat oceny satysfakcji z opieki pielęgniarskiej pacjentek przebywających na oddziale patologii ciąży.
Ankieta skierowana jest do kobiet, które przebywają lub w ciągu ostatnich 6 miesięcy przebywały na oddziale patologii ciąży.
Bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/1PgxgZLR6TQlIUxmTnUecC65kmQDa2jOslqAj88FqqUM/viewform
-
miałam problem z kosmówką w 8tc. również dostałam luteinę (2 razy dziennie), no-spa na rozluźnienie i przykaz leżenia przez 2 tygodnie. po upływie tego czasu, na wizycie kontrolnej okazało się, że kosmówka wraca do normy - lekarz kazał brać luteinę jeszcze przez 2 tygodnie i dużo wypoczywać.
aktualnie jestem w 29tc
'to będzie miłość, jakiej nie miał chyba nikt' -
Hej. Ja z kolei jestem w 7 tc i wczoraj lekarz powiedział mi ze mam 7mm odklejanie kosmowki. Dzidziuś na dzień dzisiejszy rośnie zdrowo, serduszko bije. Nie mam żadnych plamien, niekiedy miewam bóle podbrzusza. Dostałam L4 i leżę, staram się przynajmniej jak najwięcej.W piątek idę do innego lekarza aby potwierdził tą diagnozę. 7mm to dużo czy mało?
-
Witajcie.
Podbijam temat.
5 tc. Odklejanie kosmowki, o krwiaku nie było mowy więc gdybam ze go nie ma (?) Lekarka zapisała duphaston 2 razy dziennie. Nie nosić, nie dźwigać, oszczędzać się i polegiwac ale bez konkretnego nakazu leżenia.
Są tutaj mamy które miały podobnie? Jak się to zakończyło?
-
hej, u mnie też odklejenie kosmówki 18x13 i jeszcze zarodek słabo się rozwija;(. mi lekarka nie przepisała żadnych leków, mam przyjść za tydzień... nie wiem co robić bardzo się martwię07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
nick nieaktualny
-