X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje ostre zapalenie krtani- sterydy
Odpowiedz

ostre zapalenie krtani- sterydy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aga28 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, jestem teraz w 2 trymestrze (22tydz) i dopadło mnie ostre zapalenie krtani jako powikłanie po zatokach. Dostałam przez tydzień sterydy do nosa Fanipost i wziewnie miflonide i do tego zatoxin tabletki. Bardzo się boję, ze te sterydy zaszkodzą maleństwu. Zażywała któraś te leki w ciąży i wszystko z dzidzią było ok?

Aga28
  • pakima Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście nie brałam bo nie chorowałam, z tego co wiem to stosowanie przez dłuższy czas sterydów wpływa negatywnie na wątrobę. Jeżeli lekarz przepisał ci takie leki i wie ze jesteś w ciąży to wydaje mi że wie co robi. Jednak na każdego inaczej działa dane lekarstwo. Jeżeli masz wątpliwości to zapytaj się lekarza ginekologa jezeli przepisał ci te leki internista.

Ja osobiście uważam że nie powinno zaszkodzić jeżeli nie wchłania się do kriwobiegu bo są takie leki własnie w takiej postaci jak ty masz fanipost.

Życzę zdrowia i powodzenia:)

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ