SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje ostre zapalenie krtani- sterydy
Odpowiedz

ostre zapalenie krtani- sterydy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aga28 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, jestem teraz w 2 trymestrze (22tydz) i dopadło mnie ostre zapalenie krtani jako powikłanie po zatokach. Dostałam przez tydzień sterydy do nosa Fanipost i wziewnie miflonide i do tego zatoxin tabletki. Bardzo się boję, ze te sterydy zaszkodzą maleństwu. Zażywała któraś te leki w ciąży i wszystko z dzidzią było ok?

Aga28
  • pakima Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście nie brałam bo nie chorowałam, z tego co wiem to stosowanie przez dłuższy czas sterydów wpływa negatywnie na wątrobę. Jeżeli lekarz przepisał ci takie leki i wie ze jesteś w ciąży to wydaje mi że wie co robi. Jednak na każdego inaczej działa dane lekarstwo. Jeżeli masz wątpliwości to zapytaj się lekarza ginekologa jezeli przepisał ci te leki internista.

Ja osobiście uważam że nie powinno zaszkodzić jeżeli nie wchłania się do kriwobiegu bo są takie leki własnie w takiej postaci jak ty masz fanipost.

Życzę zdrowia i powodzenia:)

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ