X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Pęcherz moczowy
Odpowiedz

Pęcherz moczowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewe12 Nowa

Wysłany: 29 września 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jestem po pierwszych badaniach prenatalnych na których wszystko wyszło w porządku poza pęcherzem moczowym który jest powiększony. Jestem w 12 tc. Wg lekarza prowadzącego badanie norma to max 7mm dla 1 trymestru. U nas wyszło 8 mm. Lekarz zaznaczył to jako marker do ewentualnych wad genetycznych i zalecił kontrolę za 2 tyg w celu sprawdzenia czy pęcherz rośnie. Jestem tym przerażona, to moja pierwsza ciąża a ewentualne następstwa które wymienił bardzo mnie zaniepokoiły. Czy któraś miała podobny problem? Jakie zalecenia dał lekarz? Jak skończyła się sytuacja? Z góry dziękuję za odpowiedzi

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ