X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Pęcherz moczowy
Odpowiedz

Pęcherz moczowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewe12 Nowa

Wysłany: 29 września 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jestem po pierwszych badaniach prenatalnych na których wszystko wyszło w porządku poza pęcherzem moczowym który jest powiększony. Jestem w 12 tc. Wg lekarza prowadzącego badanie norma to max 7mm dla 1 trymestru. U nas wyszło 8 mm. Lekarz zaznaczył to jako marker do ewentualnych wad genetycznych i zalecił kontrolę za 2 tyg w celu sprawdzenia czy pęcherz rośnie. Jestem tym przerażona, to moja pierwsza ciąża a ewentualne następstwa które wymienił bardzo mnie zaniepokoiły. Czy któraś miała podobny problem? Jakie zalecenia dał lekarz? Jak skończyła się sytuacja? Z góry dziękuję za odpowiedzi

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ