Pęcherzyk ciążowy a właściwie jego brak
-
Hej dziewczyny.
Jestem w ciazy. Ostatni okres 23.12.2016.
Sex raz 1 stycznia.
Boli mnie lekko lewy jajnik. Jestem w szpitalu bo noe widać pęcherzyka ciążowego i lekarze wymyślili ciaze pozamaciczna. Jutro chca jej szukać laparoskopowo. Zaczęłam sie zastanawiać ze skoro jej nigdzie nie zlokalizowali to moze jest wszystko ok i powinnam sie stad zmyć. Moja beta w piątek to 580 dzisiaj 1540. Brak krwawienia. Czy to możliwe aby w 4 tc od początku okresu nie było widać pęcherzyka ? Wg belly dziecko ma 2 tyg. Poratujcie prosze -
rybeczka89 ja miałam usg w 4t3d wg OM (z powodu plamień) i lekarka widziała pęcherzyk w macicy ale nie było ani ciałka żółtego ani zarodka (baaardzo wczesna ciąża). Kazała przyjść na usg najwcześniej za 2 tyg. Jedynie dowiedziałam się, że ewentualny zarodek na szczęście trafił do macicy. Jajniki bolały mnie na zmianę i gdyby nie to, że było wiać, że zarodek jest w macicy to bym sobie wmówiła ciążę pozamaciczną.
Jeśli lekarze nie są pewni i zatrzymali cię w szpitalu to ja bym chyba jednak została - ciąża pozamaciczna jest bardzo niebezpieczna dla zdrowia a nawet życia kobiety i pewnie chcą na 100% wykluczyć taką możliwość.07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Witaj Rybeczka ja jestem po ciązy pozamacicznej i u mnie pry becie 2600 nic nie było widać w macicy był to 8tc, na początku lekarze sprawdzali przyrost bety i progesteron dzięki tym wynikom potwierdzili że jest to ciąża pozamaciczna i na kolejny dzień w szpitalu było już widać ciążę w jajowodzie.
-
Hej ja tak samo jestem po ciąży pozamacicznej trafilam na izbę przyjęć zz bólem prawego jajnika i krwawieniem okazalo sie ze to ciąża pozamaciczna w dniu przyjęcia beta 2800 później nagle zaczęła spadac co dwa dni robili mi bete i sama spadala ciąża sama sie rozłożyła obeszlo sie bez leków i zabiegu dzisiaj robilam badania i beta ma juz 16 wiec jest dobrze. 10 dni spedzilam w szpitalu z ciężkim placzem i strachem bo ta ciaza jest strasznym zagrozeniem życia dla kobiety wiec lepiej zostac w szpitalu.W oczwkiwaniu na upragione szczęście
Amelka 27.02.2010
08.02.2017 Ciąża pozamaciczna
http://ovufriend.pl/graph/b4c8b9a06a292567105baebc85e50c29
-