X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Pęcherzyk ciążowy a właściwie jego brak
Odpowiedz

Pęcherzyk ciążowy a właściwie jego brak

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • rybeczka89 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jestem w ciazy. Ostatni okres 23.12.2016.
    Sex raz 1 stycznia.
    Boli mnie lekko lewy jajnik. Jestem w szpitalu bo noe widać pęcherzyka ciążowego i lekarze wymyślili ciaze pozamaciczna. Jutro chca jej szukać laparoskopowo. Zaczęłam sie zastanawiać ze skoro jej nigdzie nie zlokalizowali to moze jest wszystko ok i powinnam sie stad zmyć. Moja beta w piątek to 580 dzisiaj 1540. Brak krwawienia. Czy to możliwe aby w 4 tc od początku okresu nie było widać pęcherzyka ? Wg belly dziecko ma 2 tyg. Poratujcie prosze

3jgxrjjgjyx5g2x3.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybeczka89 ja miałam usg w 4t3d wg OM (z powodu plamień) i lekarka widziała pęcherzyk w macicy ale nie było ani ciałka żółtego ani zarodka (baaardzo wczesna ciąża). Kazała przyjść na usg najwcześniej za 2 tyg. Jedynie dowiedziałam się, że ewentualny zarodek na szczęście trafił do macicy. Jajniki bolały mnie na zmianę i gdyby nie to, że było wiać, że zarodek jest w macicy to bym sobie wmówiła ciążę pozamaciczną.

Jeśli lekarze nie są pewni i zatrzymali cię w szpitalu to ja bym chyba jednak została - ciąża pozamaciczna jest bardzo niebezpieczna dla zdrowia a nawet życia kobiety i pewnie chcą na 100% wykluczyć taką możliwość.

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Puglia Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem lekko zszokowana postepowaniem lekarzy. U mnie w 6tc nie bylo widac pecherzyka i mowili ze za wczesnie zeby sie martwic.. w 9 tc poszlam na kontrole i bylo serduszko, ciaza przebiega ksiazkowo, jestem w 34tc teraz.

• fo09czka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Rybeczka ja jestem po ciązy pozamacicznej i u mnie pry becie 2600 nic nie było widać w macicy był to 8tc, na początku lekarze sprawdzali przyrost bety i progesteron dzięki tym wynikom potwierdzili że jest to ciąża pozamaciczna i na kolejny dzień w szpitalu było już widać ciążę w jajowodzie.

34bwgzu3qov4higv.png

ex2bupjyy1j7l7t7.png

Nasza Córeczka Marysia 03.09.2014 [*] - 9tc
    Aniołek 29.12.2014 [*] - 8tc ciąża pozamaciczna

• Pola☺ Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tak samo jestem po ciąży pozamacicznej trafilam na izbę przyjęć zz bólem prawego jajnika i krwawieniem okazalo sie ze to ciąża pozamaciczna w dniu przyjęcia beta 2800 później nagle zaczęła spadac co dwa dni robili mi bete i sama spadala ciąża sama sie rozłożyła obeszlo sie bez leków i zabiegu dzisiaj robilam badania i beta ma juz 16 wiec jest dobrze. 10 dni spedzilam w szpitalu z ciężkim placzem i strachem bo ta ciaza jest strasznym zagrozeniem życia dla kobiety wiec lepiej zostac w szpitalu.

W oczwkiwaniu na upragione szczęście
    Amelka 27.02.2010
    08.02.2017 Ciąża pozamaciczna

http://ovufriend.pl/graph/b4c8b9a06a292567105baebc85e50c29
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ