X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Pęcherzyk przyklejony do mięśniaka
Odpowiedz

Pęcherzyk przyklejony do mięśniaka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Katarynka1 Znajoma

Wysłany: 9 września 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wszystkie mamusie obecne oraz przyszłe :)
    Piszę z problemem, który mnie spotkał, być może któraś z Was miała podobną sytuację i udało się utrzymać ciążę szczęśliwie :)
    Jestem aktualnie w 8 tc., ciąża pierwsza, wyczekana:) Pomijając moją subkliniczną niedoczynność tarczycy, anemię i inne ciekawe choroby, jestem też posiadaczką sporego - bo już ok. 5 centymetrowego mięśniaka śródściennego na tylnej ścianie macicy, który wpukla się w jej jamę.
    Co gorsze pęcherzyk ciążowy z zarodkiem umiejscowił się "na mięśniaku", w sensie pęcherzyk ma kształt rozciągnięty, przypominający banana i leży sobie na mięśniaku.
    W związku z tym lekarz stwierdził, że zarodek może nie otrzymywać przez kosmówkę cennych wartość z macicy, przez to będzie musiała mu wystarczyć tak jakby tylko połowa z drugiej strony.
    Czy która z Was miała podobną sytuację? Czy możecie mi coś poradzić? Na USG wybieram się dopiero w czwartek, ale już nie mogę znieść tej niepewności :(
    Będę wdzięczna za odpowiedzi, pozdrawiam

y8ycrm3.png
  • Katarynka1 Znajoma

Wysłany: 10 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, rozumiem że żadna z Was nie miała podobnego problemu do mnie?

Czy po prostu nowe osoby na forum są ignorowane i nie ma szans na wbicie się w Wasze dyskusje?Cóż, szkoda że to forum to takie zamknięte koło dla nielicznych :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 19:35

y8ycrm3.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, wydaje mi sie ze twój przypadek jest mało spotykany. I moze przez nikt jeszcze nie trafił na twój wątek.

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Katarynka1 Znajoma

Wysłany: 10 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może masz racje:( trudno, dziękuję za odzew

y8ycrm3.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj dziewczyny odpisują nawet na takie pierdolowate pytania wiec musisz poczekać az trafi sie ktoś z jakaś wiedza na temat twojego problemu

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Katarynka1 Znajoma

Wysłany: 11 września 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może dla Ciebie jest to pytanie z typu pierdolowatych, bo raczej nie dla mnie :/

y8ycrm3.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie, zle mnie zrozumiałaś. Miałam na myśli inne pytania. Twoje jest jak najbardziej poważne :) przepraszam ze zle sie wyraziłam :*

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Katarynka1 Znajoma

Wysłany: 12 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok nie nie szkodzi:)

y8ycrm3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest wątek nt. mięśniaków w ciąży, więc może sensownie byłoby tam zapytać? Przynajmniej będą to widzieć osoby potencjalnie zorientowane w temacie. I przede wszystkim z większą cierpliwością do tego podejść, bo jak strzelisz od razu fochem, że nikt nie siedzi na forum i nie czeka na Twojego posta z pytaniem, to reszta może stracić ochotę na pisanie. Calm down ;)

• Katarynka1 Znajoma

Wysłany: 13 września 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja absolutnie nie strzelam fochem:P ale dzięki za radę, spróbuję w tamtym wątku

y8ycrm3.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ