Plamienia
-
Hej dziewczyny mam problem i proszę o pomoc. Dwa dni temu we wtorek zrobiłam betę 33,3 dzisiaj powtórzyłam czyli po dwóch dniach jest 134 wiec wszystko super ale dzisiaj zaczęłam plamić dosyć mocno takie brązowe plamienia z krwią ciemną. Boli mnie podbrzusze lekko i krzyż. Powtórzyć jutro betę? Co to może być?
-
Malutka28 wrote:Hej dziewczyny mam problem i proszę o pomoc. Dwa dni temu we wtorek zrobiłam betę 33,3 dzisiaj powtórzyłam czyli po dwóch dniach jest 134 wiec wszystko super ale dzisiaj zaczęłam plamić dosyć mocno takie brązowe plamienia z krwią ciemną. Boli mnie podbrzusze lekko i krzyż. Powtórzyć jutro betę? Co to może być?
Ciemne plamienie to plamienie starą krwią, określane jako niegroźne. Może to plamienie implantacyjne, albo krwiak? Krwiaki to częsta przypadłość we wczesnej ciąży. Natomiast dopóki nie masz krwawienia żywą krwią (jasnoczerwoną) to trzeba poczekać ok. tygodnia i zrobić USG (tak, żeby beta podrosła i było coś widać), jak pojawi się jasnoczerwone krwawienie to od razu na IP. A bóle z krzyża i podbrzusza, przypominające bóle okresowe to normalka we wczesnej ciąży (5-6 tydzień), potem mijają.
EDIT: u Ciebie beta przyrasta więc jest to bardzo pozytywny znak, nie nastawiaj się negatywnie. Ja miałam krwawienia na początku ciąży i okazało się, że to krwiak. Ciąża rozwiązana pozytywnieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 19:55
-