X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Plamienia 38/39tydz.
Odpowiedz

Plamienia 38/39tydz.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agneska84 Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam takie pytanie do was dziewczyny. Od 6 dni mam plamienia, na początku było ich dużo takie ciemne brązowe, raz ciemne mocno czerwone, teraz jest ich mniej i takie jasne brązowe. Byłam u lekarza, mówił że wszystko w porządku i że to przygotowania do porodu. Mam czekać na skurcze, odejście wód itp. i jechać do szpitala. Jak nie to na kontrole za tydzień. A ja się strasznie martwie czy wszystko w porządku z dzidziusiem (dodam że czuje ruchy dziecka), bo żadnego zaczątku porodu nie ma a plamienia dalej są. Czy któraś z was tak miała i po jakim czasie nastąpił poród???

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może zaczął odchodzić czop śluzowy? Lekarz nic nie wspominał? Kiedy kolejna wizyta?

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, może czop ? W końcu to już końcówka ciąży ;) U mnie odszedł dzień przed urodzeniem, jak wstałam z KTG to zrobiło mi się mokro w majtkach - kupa śluzu o zabarwieniu brązowo czerwonym, prawie jak na 1 średnią podpaskę.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, może czop ? W końcu to już końcówka ciąży ;) U mnie odszedł dzień przed urodzeniem, jak wstałam z KTG to zrobiło mi się mokro w majtkach - kupa śluzu o zabarwieniu brązowo czerwonym, prawie jak na 1 średnią podpaskę.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Agneska84 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz wspominał, że czop zaczyna odchodzić pomału, ale żeby aż tak długo plamić??? Z tego co czytam czop odchodzi i dzień, dwa poród, a ja już 7 dzień plamień i nic:( Już zaczynam mega się martwić, a wizyta kolejna dopiero w środe:(

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop często odchodzi a kobiety jeszcze przez dłuższy czas nie rodzą - tu akurat nie ma reguły, ale jeżeli martwi Cię to plamienie to ja bym podjechała na najbliższą izbę przyjęć żeby sprawdził to lekarz jeżeli nie chcesz czekać do środy.

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak po wizycie? Coś wiadomo?

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Agneska84 Znajoma

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie trochę uspokojona, to czop odchodzi i szyjka się skróciła więc z tąd plamieni. Ale po badaniu ginekologicznym znów się nasiliło, lecz lekarz powiedział, że mam się nie martwić dopóki nie ma jasnych plamień i że mogą one już występować do samego porodu. Tylko że termin za 4 dni a mała nie ma zamiaru wychodzić.

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe uparciuch mały nie chce wyjść, ale spokojnie teraz to pewnie kwestia godzin maksymalnie dni. Daj znać jak już maleństwo będzie z Tobą :)

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • studentka2016 Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Piszę pracę magisterską na temat oceny satysfakcji z opieki pielęgniarskiej pacjentek przebywających na oddziale patologii ciąży.
    Ankieta skierowana jest do kobiet, które przebywają lub w ciągu ostatnich 6 miesięcy przebywały na oddziale patologii ciąży.
    Bardzo proszę o pomoc.
    Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
    Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/1PgxgZLR6TQlIUxmTnUecC65kmQDa2jOslqAj88FqqUM/viewform

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ