X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Plamienia/krwawienia - przydarzyło się Wam?
Odpowiedz

Plamienia/krwawienia - przydarzyło się Wam?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Ross Znajoma

Wysłany: 5 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Wczoraj wieczorem podczas zwykłej wizyty w toalecie podcierając się zaczęło się czerwono-brązowe plamienie/krwawienie, a nawet więcej bo trochę wyciekało... przerażona zadzwoniłam do gina, kończył pracę ale mnie przyjął, jechałam na łeb na szyję... Z dzieckiem wszystko ok (przy okazji poznałam płeć ;) ), przez moment podejrzewał, że w jednym miejscu odkleja się łożysko ale ostatecznie powiedział, że nic złego się nie dzieje, mam odpoczywać. Wyszedł 12t+5d. Dostałam Cyclonamine i Luteinę. Z gabinetu wyszłam poryczana, nie wiem chyba mi ulżyło-masakra! Mam nadzieję, że będzie dobrze choć ciągle plamię i pobolewa mnie krzyż i podbrzusze, staram się jak najwięcej leżeć, choć przy kilkulatku trudno o leżenie plackiem.

Czy któraś z Was miała coś podobnego i wszystko było dobrze? Jakieś cenne rady?
    P.S. W tym całym stresie zapomniałam jak przyjmować luteinę 2x2 czy 2x1 :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 17:31

akeus65glbn43a50.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 6 tc i dziś też zaczełam plamić tylko na jasno różowo i nie jest tego dużo. Mój gin kazał mi do jutra leżeć i się nie denerwować a z rana przyjechać do niej. Strasznie się boję.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Ross Znajoma

Wysłany: 6 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie doszly lekkie bole krzyza i podbrzusza oraz dziwne uczucie rozpierania w pochwie. Jestem sama do wieczora z dzieckiem mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Tobie rowniez zycze aby skonczylo sie na strachu. Daj znac co ci powiedzial lekarz.

akeus65glbn43a50.png
  • Naxa Ekspertka

Wysłany: 6 września 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Wiem co czujecie, ja plamię od początku ciąży i też strasznie się boję, a każda wizyta w toalecie to stres. Pierwszą ciążę straciłam w 8 tyg. Dziewczyny pocieszają mnie, pisząc że na początku mogą występować plamienia w terminie spodziewanej @... Do lekarza idę 15 września, bo na tym etapie pewnie i tak nic by nie pomógł (organizm wie lepiej). Badałam HCG i progesteron, Beta przyrasta, Prog. wynosi 69, więc też o.k.
    Trzymam za Was kciuki i Wy proszę trzymajcie za mnie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 22:37

[img][/img][url][/url][url]

https://bellybestfriend.pl/graph/c1c39f0ba777992f5962555063f7ccec

27.05.2013r. [*] (8tc)[/url]
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek późnym wieczorem miałam krwawienie ciemno brunatno wiśniowe i to obfite jak obfita miesiączka. Myślałam już najgorsze. Pół godziny później byłam już w szpitalu u lekarza. Okazało się, że Maleństwo jest całe i widzieliśmy już bijące serduszko.
    Po prawej stronie macicy znaleziono krwiaka 1,6 na 0,4 cm. Stąd krwawienie. Odkleja mi się kosmówka. Mam się oszczędzać. Do wczoraj mocno plamiłam jasno brązowo a dziś już mniej. To podobno normalne u ok 20% ciężarnych kobiet.

Uważać trzeba gdy jest silny ból brzucha i jasnoczerwone krwawienie.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Naxa Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że z maleństwem wszystko w porządku. Oszczędzaj się! Pozdrawiam!!

MisiaMisia lubi tę wiadomość

[img][/img][url][/url][url]

https://bellybestfriend.pl/graph/c1c39f0ba777992f5962555063f7ccec

27.05.2013r. [*] (8tc)[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam tak w poprzedniej ciazy w 17 tygodniu sie zaczelo bym na twojim miejscu nalegala na pobranie krwi i zeby wszystko dokladnie skontrolowali ja tak mialam az do 19 i 4 dnia ciazy gdy poprostu zaczela sie akcja porodowa mi lekarze tez mopwili wszystko dobrze z dzieckiem jedz do szpitala do lekarza zbadaj sie przez innych lekarzy moze oni cos zobacza co jest
    bo to nie jest normalne

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaaaaa wrote:
    mialam tak w poprzedniej ciazy w 17 tygodniu sie zaczelo bym na twojim miejscu nalegala na pobranie krwi i zeby wszystko dokladnie skontrolowali ja tak mialam az do 19 i 4 dnia ciazy gdy poprostu zaczela sie akcja porodowa mi lekarze tez mopwili wszystko dobrze z dzieckiem jedz do szpitala do lekarza zbadaj sie przez innych lekarzy moze oni cos zobacza co jest
    bo to nie jest normalne

W tak wczesnej ciąży zdarza się to jednak często. Moja mama tak miała i sporo koleżanek, które znam. Byłam w szpitalu u bardzo dobrego i zaufanego lekarza. Serduszko biło szybciutko i wszystko było jak trzeba. Teraz są znikome plamienia.
    Jestem obstawiona lekami więc i tak niczego nowego bym nie dostała. Jutro mam wizytę u swojego prowadzącego. Ważne jest, że dzidzia jest z IVF i taka ciąża jest traktowana inaczej. Stąd mnóstwo leków. Nic nam nie grozi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 14:08

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazdy ma swoje zdanie na ten temat ja sie stalam bardzie wrazliwa po tym co mnie spotkalo to naj wazniejsze ze wam nic nie grozi

nowatorka lubi tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam krwawienie 2 razy. PIerwsze w 8 tygodniu i wtedy stwierdzono że to przez zmiany hormonalne i że nie ma się co martwić. Faktycznie przeszło po 3 dniach. Drugi raz w 13 tygodniu i wtedy łożysko uciskało na szyjkę macicy, ale też nie było to groźne i skońćzyło się po paru dniach.

relgh3714vlmssyj.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki z krwi i też jest wszystko cacy. Zrobiłam rozeznanie. Mam znajome ginekolożki i też uważają, że to norma. Oczywiście warto takie rzeczy sprawdzać ale u nas jest dobrze. Ważne, żeby się oszczędzać.

Madlen222 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli plamienie się zmniejsza to jest ok. Ja też miałam 3 dniowe plamienie w 1 trymestrze i z każdym dniem robiło się coraz jaśniejsze aż zanikło.
    Misia oby do 12 tygodnia a później to już z górki :)

• ISZTAR Koleżanka

Wysłany: 8 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wytrwałości życzę...

ganns65gk1nf21bw.png
    f2w3rjjgoonjbtgg.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wiadomość. Po krwiaku prawie nic nie zostało choć kosmówka się lekko nadal odkleja. Z plamienia nic nie zostało. Muszę się bardzo oszczędzać. Czyli siedzę leże i tyle :)

Anoolka lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • ISZTAR Koleżanka

Wysłany: 10 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Dobra wiadomość. Po krwiaku prawie nic nie zostało choć kosmówka się lekko nadal odkleja. Z plamienia nic nie zostało. Muszę się bardzo oszczędzać. Czyli siedzę leże i tyle :)

z każdym dniem będzie lepiej .....leż i bierz leki....

ganns65gk1nf21bw.png
    f2w3rjjgoonjbtgg.png
  • muszka27 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem teraz w 16 tc i w ndz miałam niewielkie plamienie. Byłam w szpitalu i po badaniu lekarka powiedziała, że to nie z pochwy, że tam nie ma śladu plamienia i ... żebym zbadała mocz. Wczoraj plamienie powtórzyło się :( i rzeczywiście... po doszukaniu się śladów plamienia mam wrażenie, że było ono z cewki moczowej. Dzisiaj rano zrobiłam badanie krwi i moczu, jutro wyniki i do lekarza. Mam nadzieję, że to "tylko" zapalenie pęcherza :/

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
  • muszka27 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale od tamtej pory rzeczywiście jest stres przy każdej wizycie w toalecie :/

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz urodziłam maleństwo, ale pierwsze krwawienie miałam w 6tc. Było ono niezbyt duże, ale leżałam wtedy 4 dni w szpitalu. Odklejała mi się kosmówka. Wychodząc ze szpitala miałam powiedziane, że mam w domu prowadzić tylko leżący tryb życia. Mimo ciągłego leżenia w 13tc lała się ze mnie krew. Trysnęło wtedy ze mnie jak z fontanny. Jak jechałam do szpitala byłam przerażona, że następuje właśnie poronienie. Na szczęście maleństwo żyło. Od tego czasu do końca ciąży krwawiłam. Przerwy miałam raz na kilka dni jedniodniowe i z powrotem. W 21tc chlusnęła ze mnie taka ilość krwi, że lekarz przecierał oczy, bo nie wierzył, że tak krew może lecieć. Straciłam wtedy ok 700ml krwi, ale mały żył. U mnie problem powodowało łożysko przodujące i szczęśliwie się zakończyła ciąża. Ale całą ciąże leżałam i to większość w szpitalu. Dziewczyny nie lekceważcie krwawień. A jak lekarze mówią by leżeć to prosze grzecznie odpoczywać w łóżeczkach.

• muszka27 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tak jak pisałam, w 16 tygodniu ciąży wystąpiły plamienia - brązowe przez 3, 4 dni z kilkudniowymi przerwami. Wczoraj miałam wizytę u lekarza. Stwierdził, że przyczyną plamień może być albo niewielka nadżerka, którą mam albo też łożysko, bo mam nisko. Ale w miarę rozwoju ciąży, łożysko może i to jest bardzo prawdopodobne "pójść" do góry, więc jestem dobrej myśli :) szyjka ok i dzidziuś też ma się dobrze. U mnie wystąpiły brązowe plamienia, dopiero w 16 tc, wcześniej nic. Liczę na to, że w miarę rozwoju ciąży, łożysko pójdzie do góry i nigdy więcej plamień.

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam powtórkę obfitego krwawienia w ciemnym kolorze. Znowu szpital. Znowu krwiak w tym samym miejscu ciut większy niż przed tygodniem. Tam gdzie odkleja się kosmówka. Opróżnia się nadal i plamienie już jest znikome. Zwiększam luteinę 100 do 3x i duphaston do 3x. Mam leżeć w domu przynajmniej ok tydzień. Lekarka rozważała pozostanie w szpitalu. Trzeba uważać.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ