X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Plamienie a luteina
Odpowiedz

Plamienie a luteina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Imagination Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, proszę podpowiedzcie, jestem w 5 tygodniu ciąży (4+1).
    3 dni temu wykonałam test ciążowy, nawet od tamtego czasu 4 i wszystkie pozytywne, kreska z dnia na dzień ciemniała.
    Dziś w terminie miesiączki, zaczęłam plamić na różowo. Zadzwoniłam do ginekologa , powiedział żebym zrobiła bete, no i że jestem prawdopodobnie w ciąży ale może być tak że jest to normalne lub powodem jest że poronie.. 13 grudnia mam wizytę i wtedy to kazał mi się pokazać.
    Mam w domu 9 miesięczne dziecko, wiadomo jak to ze snem.. Problemy ze snem wiem że generują problemy z progesteronem, a raczej mogą.. czy myślicie że powinnam udać się na IP i prosić o luteinę ? Czy czekać aż się samo rozwiąże ?

mhsv3e5ei02s4p3v.png

3jgx3e3kwvu3blbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj z doświadczenia wiem że plamienie w ciąży to nic dobrego
    Najlepiej byłoby oznaczyć poziom progesteronu
    W razie potrzeby rozpocząć stosowanie luteiny
    Jeśli karmisz piersią hormony mogą być rozchwiane/ w związku z tym najlepiej dla upewnienia na czczo z rana wykonać badanie progesteronu

• kasiaa126 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z doświadczenia miałam tak: w dniu spodziewanej miesiączki dostałam lekkie plamienia, trwało to parę dni i dziwiłam się tylko, że mam taki słaby okres, zwykle miałam obfity. Z tydz.poźniej czułam mdłości więc postanowiłam kupić test ciążowy. Wtedy też się dowiedziałam, że to normalne lekkie plamienie na początku ciąży w czasie spodziewanej miesiączki.
    Kolejne moje doświadczenie jest też trochę związane z twoim pytaniem. W okolicy 10 tc znowu dostałam lekkie czerwono-różowe plamienia i pojechałam na IP. Tam niestety dr tylko spr.że serduszko bije i pozostaje mi tylko czekać bo do 12 tc jest spore ryzyko poronienia, co 4 ciąża tak się kończy, a i jeszcze mi dr powiedział, że na tym etapie to następuje naturalna selekcja słabych zarodków. Byłam zrozpaczona, odesłali mnie do domu, kazali czekać i zgłosić się do przychodni za tydz.na konsultację.
    Wiem, że nie brzmi to optymistycznie ale szczerze piszę jak było. Pocieszające jest to, że mimo trudnych początków dziś jestem już w 8 mc ciąży więc mój synek jakoś przetrwał tą brutalną selekcję i tobie też tego życzę. Aha, nie wiem czy jeszcze karmisz, ja 15 mc karmiłam wtedy piersią i na pierwszej wizycie moja gin.kazała mi małą odstawić bo to też zwiększało ryzyko poronienia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ