X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Podejrzenie cp
Odpowiedz

Podejrzenie cp

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anija111 Nowa

Wysłany: 30 września, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, może coś poradzicie bo ja już nie do końca wiem co mam robić..
    W 4t5d ciąży poszłam na usg do giną ale niestety nic nie było widać:( lekarz kazał przyjść 10 dni później. Tyle że od czasu usg zaczęłam mieć pobolewania po prawej stronie.
    W 5t2d zostałam skierowana do szpitala zrobili mi badania i usg i powiedziano mi że nie są pewni co widzą ale że hormony dobrze rosną to żebym dotrwała do 6t i poszła na planowaną wizytę do gina.
    Moje wyniki bety to
    4t5d 1212
    5t0d 2400
    5t2d 4500
    I przy tych 4500 w szpitalu widzieli tylko jakieś jamki i nie byli pewni co to
    Jestem teraz w 5t5d i pobolewania po prawej stronie stają się silniejsze.
    Nie plamię ale miałam już jedną cp I martwię się powtórki:(
    Niby wizyta u giną za 2dni, jutro zrobię betę ale te bóle po prawej stronie mnie martwią - lecieć do szpitala i histeryzować czy może spokojnie poczekać do środy?
    Naprawdę nie wiem co robić:(

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 30 września, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anija111 wrote:
    Hej dziewczyny, może coś poradzicie bo ja już nie do końca wiem co mam robić..
    W 4t5d ciąży poszłam na usg do giną ale niestety nic nie było widać:( lekarz kazał przyjść 10 dni później. Tyle że od czasu usg zaczęłam mieć pobolewania po prawej stronie.
    W 5t2d zostałam skierowana do szpitala zrobili mi badania i usg i powiedziano mi że nie są pewni co widzą ale że hormony dobrze rosną to żebym dotrwała do 6t i poszła na planowaną wizytę do gina.
    Moje wyniki bety to
    4t5d 1212
    5t0d 2400
    5t2d 4500
    I przy tych 4500 w szpitalu widzieli tylko jakieś jamki i nie byli pewni co to
    Jestem teraz w 5t5d i pobolewania po prawej stronie stają się silniejsze.
    Nie plamię ale miałam już jedną cp I martwię się powtórki:(
    Niby wizyta u giną za 2dni, jutro zrobię betę ale te bóle po prawej stronie mnie martwią - lecieć do szpitala i histeryzować czy może spokojnie poczekać do środy?
    Naprawdę nie wiem co robić:(

Przy takiej becie powinno być już coś widać. Po której stronie miałaś cp? Miałaś laparoskopię?
    U mnie przy becie około 1000 w szpitalu potwierdzili cp w prawym jajowodzie. Głównie miałam bóle w kroczu po prawej stronie

🙎‍♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10

👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    Start IVF MZ
    14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ