X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Podejrzenie cp
Odpowiedz

Podejrzenie cp

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anija111 Nowa

Wysłany: 30 września 2024, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, może coś poradzicie bo ja już nie do końca wiem co mam robić..
    W 4t5d ciąży poszłam na usg do giną ale niestety nic nie było widać:( lekarz kazał przyjść 10 dni później. Tyle że od czasu usg zaczęłam mieć pobolewania po prawej stronie.
    W 5t2d zostałam skierowana do szpitala zrobili mi badania i usg i powiedziano mi że nie są pewni co widzą ale że hormony dobrze rosną to żebym dotrwała do 6t i poszła na planowaną wizytę do gina.
    Moje wyniki bety to
    4t5d 1212
    5t0d 2400
    5t2d 4500
    I przy tych 4500 w szpitalu widzieli tylko jakieś jamki i nie byli pewni co to
    Jestem teraz w 5t5d i pobolewania po prawej stronie stają się silniejsze.
    Nie plamię ale miałam już jedną cp I martwię się powtórki:(
    Niby wizyta u giną za 2dni, jutro zrobię betę ale te bóle po prawej stronie mnie martwią - lecieć do szpitala i histeryzować czy może spokojnie poczekać do środy?
    Naprawdę nie wiem co robić:(

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 30 września 2024, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anija111 wrote:
    Hej dziewczyny, może coś poradzicie bo ja już nie do końca wiem co mam robić..
    W 4t5d ciąży poszłam na usg do giną ale niestety nic nie było widać:( lekarz kazał przyjść 10 dni później. Tyle że od czasu usg zaczęłam mieć pobolewania po prawej stronie.
    W 5t2d zostałam skierowana do szpitala zrobili mi badania i usg i powiedziano mi że nie są pewni co widzą ale że hormony dobrze rosną to żebym dotrwała do 6t i poszła na planowaną wizytę do gina.
    Moje wyniki bety to
    4t5d 1212
    5t0d 2400
    5t2d 4500
    I przy tych 4500 w szpitalu widzieli tylko jakieś jamki i nie byli pewni co to
    Jestem teraz w 5t5d i pobolewania po prawej stronie stają się silniejsze.
    Nie plamię ale miałam już jedną cp I martwię się powtórki:(
    Niby wizyta u giną za 2dni, jutro zrobię betę ale te bóle po prawej stronie mnie martwią - lecieć do szpitala i histeryzować czy może spokojnie poczekać do środy?
    Naprawdę nie wiem co robić:(

Przy takiej becie powinno być już coś widać. Po której stronie miałaś cp? Miałaś laparoskopię?
    U mnie przy becie około 1000 w szpitalu potwierdzili cp w prawym jajowodzie. Głównie miałam bóle w kroczu po prawej stronie

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ