X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie? :(
Odpowiedz

Poronienie? :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zalamana i przerażona, dla jasnosci sytuacji na wstępie uprzedzam, będzie to dosyć dlugi post. Moje cykle trwaja srednio 32-33 dni. Ostatnia @ byla 29 wrzesnia 2018. Z obserwacji wiem, ze owulacje moglam miec okolo 22 października 2018.
    29 października test o wysokiej czułości pokazal mi bardzo slabiutka druga kreske.
    Bhcg 29.10 - 24
    9.11 - 933
    14.11 - 2314, progesteron 4,71ng/ml (wg norm laboratorium w normie).
    Ze względu na ten niski progesteron od razu udałam się do lekarza, ktory to stwierdzil 5 tydzien ciąży, pecherzyk 4mm, na progesteron nie kazal zwracac uwagi. 16 listopada wieczorem dostalam niewielkiego plamienia, bolal mnie brzuch. Udalam się na sor, gdzie pani doktor dyzurna stwierdzila we mnie niewiadomo jaki twor 5mm, dostalam luttagen kazano mi odpoczywać. Tam zrobiono mi bhcg, według szpitalnego lab wynik 2501,1.
    Nastepnego dnia poszlam jednak na wizyte do swojego lekarza, gdzie pani doktor stwierdziła prawidłowy pecherzyk 6mm, bez widocznego zarodka wygladajacy tak na 4-5 tydzień i jajnik po owulacji z cialkiem krwotocznym. Na plamienia dostalam duphaston i luteine dopochwowo, na bol brzucha magnez, ewentualnie nospe i nakaz odpoczynku. Plamie nadal, dzis zauwazylam ze to juz nie brązowy sluz a niewielkie krwawienie, o wiele mniejsze niz miesiączka, okresowo z malutkimi skrzepikami krwi. Brzuch juz nie boli, nie biorę ani magnezu ani nospy. 21.11 ide na bhcg, gin kazala sprawdzić przyrost.
    Martwi mnie bardzo to krwawienie, ostatni niewielki przyrost bety(kwestia innych lab?) i roznica w tyg ciazy - z OM 7 tydzień, wg pani doktor 4-5 tydzień.
    Czy byla ktoras z Was w podobnej sytuacji? Co się dzialo, jak się wszystko skonczylo? Moze to byc poronienie? Jest szansa na zdrową dzidzie? To moja pierwsza ciąża, bardzo sie wszystkiego boję :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 01:03

85993e3k946gskpj.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienie czy krwawienie to nie zawsze objaw poronienia. Ja miałam krwawienia będące wynikiem krwiaka. To się zdarza. Co do wieku ciąży innego niż ten z OM to może być przesunięcie do 2 tygodni i może to być normalne, ale nie wiemy na pewno. Ciąża się rozwija, jajo rośnie więc nastawiałabym się pozytywnie. Natomiast tutaj ciężko wróżyć z fusów co jest przyczyną. Ważne, żebyś zrobiła betę HCG w odstępie 48h, żeby zobaczyć przyrost. Jesteś już na duphastonie i luteinie, więc spokojnie - jesteś obstawiona. Nic już więcej nie możesz zrobić, teraz pozostaje czekać na rozwój sytuacji.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ