X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poszerzony układ kielichowo miedniczkowy
Odpowiedz

Poszerzony układ kielichowo miedniczkowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Hankaaaaw Nowa

Wysłany: 2 lutego 2022, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jeśli to możliwe proszę o pomoc. Jestem w 20tygodniu ciąży, badania połówkowe wykazały że synek ma poszerzenie ukłafu kielichowo miedniczkowego w obu nerkach. Prawa 5,2mm lewa 4,7mm. Mam powtórzyć badanie za 3 tygodnie lecz bardzo się boje ze może coś się stać dziecku. Czy poszerzenie zagraża? Czy macie jakąś wiedzę na ten temat? Strasznie się boje

• stonoga Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj. W listopadzie urodziłam synka, u którego od 13 tygodnia lekarka widziała pielektazje (czyli poszerzone kielichy miedniczek). Od razu mnie uspokoiła, ze chłopcy tak maja. Po prostu na każdej wizycie kontrolowała to. Jeżeli nie przekroczą 10 mm nie ma się czym przejmować. Po porodzie w szpitalu zgłosiłam neonatolog i zrobili usg. Nic nie wykazało, syn jest zdrowy jak ryba. Na wszelki wypadek idziemy na kontrole w przyszłym tyg, ale nie widzę nic niepokojącego. Siusia jak trzeba (a nawet wtedy kiedy nie trzeba). Naprawdę nie musisz się martwić.

Ona:
    Wszystko ok
    On
    oligoasthenoteratozoospermia
    FSH 13,24
    Styczeń 1,4 mln/ml, ruch 19%
    Starania od maja 2019
    Pierwsze IVF
    Punkcja 05.02, 18 jajek, zaplodniono 9, mamy ❄️❄️❄️ i 9 zamrożonych 🥚
    Czekamy na crio
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ