X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje powiększone nerki w 21tc
Odpowiedz

powiększone nerki w 21tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Finlandia Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po drugim badaniu prenatalnym. Jestem załamana bo lekarz stwierdził, że nerki mojego synka są dwa razy większe niż powinny i nie podoba mu się ich struktura. W wydruku zostało wpisane - nerki multicystyczne i że konieczna jest dalsza diagnoza. Miała któraś z Was podobny przypadek?

bc5d01ea6647761601fedcb357bbd26f.png
    p19u3e3kzb7fu953.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam dokładnie takiego przypadku ale mój gin w 36 tc oznajmił mi, że moja córka nie ma jednej nerki a druga jest dwukrotnie powiększona kompensując brak drugiej. Załamka, ryczałam przez miesiąc. Okazało sie to totalną bzdurą. Po porodzie kazde dziecko ma rutynowe usg, które nie wykazało żadnych anomalii. Polecam konsultację z innym ginem.

Finlandia lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Finlandia Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię na pewno. Dziękuję za iskierke nadzieji :-*

bc5d01ea6647761601fedcb357bbd26f.png
    p19u3e3kzb7fu953.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ