X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje powiększone nerki w 21tc
Odpowiedz

powiększone nerki w 21tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Finlandia Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po drugim badaniu prenatalnym. Jestem załamana bo lekarz stwierdził, że nerki mojego synka są dwa razy większe niż powinny i nie podoba mu się ich struktura. W wydruku zostało wpisane - nerki multicystyczne i że konieczna jest dalsza diagnoza. Miała któraś z Was podobny przypadek?

bc5d01ea6647761601fedcb357bbd26f.png
    p19u3e3kzb7fu953.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam dokładnie takiego przypadku ale mój gin w 36 tc oznajmił mi, że moja córka nie ma jednej nerki a druga jest dwukrotnie powiększona kompensując brak drugiej. Załamka, ryczałam przez miesiąc. Okazało sie to totalną bzdurą. Po porodzie kazde dziecko ma rutynowe usg, które nie wykazało żadnych anomalii. Polecam konsultację z innym ginem.

Finlandia lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Finlandia Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię na pewno. Dziękuję za iskierke nadzieji :-*

bc5d01ea6647761601fedcb357bbd26f.png
    p19u3e3kzb7fu953.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ