X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Powiększony pęcherz moczowy
Odpowiedz

Powiększony pęcherz moczowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marta R. Nowa

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Wczoraj podczas wizyty 11t5d lekarka stwierdziła podejrzenie powiększonego pęcherza moczowego u mojego maleństwa. Pozostałe parametry w porządku. Kość nosowa widoczna, NT 0,13, CRL 5,2. Serduszko pięknie bije. Maluszek ruszał sie niesamowicie. Wszystko ładnie tylko to podejrzenie powiększonego pęcherza... Lekarka powiedziała, że trzeba to skontrolować i narazie absolutnie się nie martwić, bo może maluszek najzwyczajniej się nie wysiusiał i na kolejnej wizycie wszystko będzie w normie. Niby się nie martwie, ale jednak jakiś niepokój jest:( za 10 dni kolejna wizyta u innego lekarza (prowadzącego na nfz). Dodam, że wczorajsza wizyta była prywatna. Chciałam poprostu mieć to usg na przezierność itd. zrobione u 2 lekarzy. Moje pytanie do Was kochane czy może któraś z Was miała podobną sytuację? Czy wszystko sie unormowało? Wiem, że nie ma co się martwić na zapas i przekopywać stron www szukając podobnych przypadków, ale może znajdą się mamusie mające wiedzę w tym temacie.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ja nie miałam takiej sytuacji, ale było całe mnóstwo przypadków u dziewczyn z forum, gdzie coś było za duże/za małe, a na kolejnym usg okazywało się, że wszystko jest w porządku. Więc absolutnie nie masz się czym martwić.

Na czerwcowych mamach wypowiadała się dziewczyna, u której maleństwa komora mózgowa była powiększona, wyobrażasz sobie, co przeżywała? Czekała na kolejne usg z duszą na ramieniu, a wykazało, że dzieciaczek jest absolutnie zdrowy, komora w normie i nie wiadomo tak naprawdę skąd wziął się poprzedni wynik. Były też za małe żołądki, główki, a mój bąbel ma o 2 tygodnie mniejsze nóżki, niż brzuszek i głowę. Ale zawsze trzeba brać poprawkę na to, że usg nie jest super dokładnym sprzętem do pomiarów, choć wiem, że ciężko opanować emocje, bo przecież chcemy, żeby z naszymi bąblami było wszystko ok.

Też myślę, że Twój bąbelek mógł mieć po prostu pełny pęcherz :). Na pewno wszystko się unormuje, daj znać po kolejnym usg.

• Marta R. Nowa

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po kolejnym USG. Dzis moj lekarz powiedzial ze wszystko jest w porzadku. Poogladal, pomierzyl i nic niepokojacego nie zauwazyl. Dzidzius rozwija sie prawidlowo takze odetchnelam z ulga. Wyglada na to ze faktycznie dzidzius sie nie wysiusial... Nie wiem. Najwazniejsze ze wszystkie parametry prawidlowe. A jak slicznie sie ruszal. Cos pieknego:) teraz oczekiwanie na usg polowkowe.

Martynika lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ