WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Prawie płaski brzuch i brak przybierania na wadze
Odpowiedz

Prawie płaski brzuch i brak przybierania na wadze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • askia Debiutantka

Wysłany: 25 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jutro zaczynam 19 tydz. ciąży a brzuch mam ciągle prawie płaski. Nie martwiłoby mnie to gdyby nie fakt, że przytyłam do tej pory tylko 1kg, a należę do osób raczej szczupłych. Czy któraś z Was miała podobnie? Wizytę u lekarza mam w przyszłym tygodniu, a USG za 2,5 tyg.

mamaasia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! W pierwszym trymestrze schudłam z 57-58kg do 54-55kg. Ta waga cały czas się trzyma. Nie przytyłam nawet pół kg. Nie mam zbytnio apetytu (czasem, ale to raczej zachcianki w małych porcjach), kilka razy zdarzały się mdłości i nie mam brzucha. Gin 2 tygodnie temu powiedział, że na tym etapie ciąży nie mam się tym przejmować. Do porodu wg lekarza przytyje 7kg. Po prostu taka nasza uroda- będzie mniej do zrzucania :) :)
    Tez jestem szczupła. I chodzę dużo na siłownię (oczywiście w ciąży się nie przemęczam).

• askia Debiutantka

Wysłany: 27 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się cieszę, że u Ciebie wszystko ok. Mam nadzieję, że u mnie na wizycie też tak powie. Pozdrawiam

lula.91 lubi tę wiadomość

mamaasia
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie martw, z pierwszymi ciążami tak po prostu bywa. Mi do 7 miesiąca nikt nie wierzył, że w ciąży jestem (za to dziecko od początku miałam spore, nie wiem, gdzie on się chował), jeszcze jak byłam luźniej ubrana to już w ogóle... Brzuch zaczął rosnąć zupełnie nagle i sporo tak naprawdę pod sam koniec ciąży, wtedy też szybko przybierałam na wadze.

Za to zupełnie inaczej to wygląda w obecnej (drugiej) ciąży. Tutaj "wydęło" mnie niemalże od razu, a chociaż jestem raptem na początku 7 miesiąca, to wszyscy wokół myślą, że niedługo rodzę...

I tak źle i tak nie dobrze :).

• askia Debiutantka

Wysłany: 14 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, mój synek też jest dużo większy niż to wskazuje wiek ciąży, byłam w poniedziałek na usg. Brzuch mam tak płaski, że mogę chodzić na basen w stroju dwuczęściowym i nikt nie zauważy mojego odmiennego stanu.

mamaasia
  • nanu Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze schudłam 5kg (nie wymiotowałam, jadłam bardzo dużo). Brzuch zaczął być widoczny dopiero prawie w szóstym miesiącu ale bez szału - wciąż chodziłam w spodniach sprzed ciąży i tylko jak byłam nago to było widać delikatną wypukłość, w ciuchach wszystko się chowało.
    W drugiej ciąży nie schudłam ale waga stała mi bardzo długo w miejscu.

Niektóre kobiety tak po prostu mają, zwłaszcza jeśli wcześniej się ćwiczyło i mięśnie są mocne i "trzymają" bo wtedy brzucha nie widać. Zapytaj mamy i siostry (jeśli ją masz) jak one przechodziły ciąże, bo może się okazać, że miały identycznie.

• askia Debiutantka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki nanu za odpowiedź. Teraz jestem w 7m-cu właśnie wyszłam ze szpitala i nawet położne się dziwiły, że praktycznie nie ma brzucha. Moja mama miała ogromny brzuch, który był widoczny już w 1 trymestrze. W każdym razie dziecko ładnie rośnie, nie wiem gdzie ono się mieści, ale wierci się bardzo. Już przywykłam do tego, że go nie ma, skoro maluch znajduje tam sobie miejsce i wszystko jest w porządku to ja się cieszę :). Pozdrawiam

mamaasia
  • nanu Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Askia, tu jest zdjęcie na dosłownie godzinę przed tym jak urodziłam

f4a44e40d62f123fmed.jpg

Tu jest na dwie godziny po, gdy mogłam wstać i iść się umyć

f0f4ab17427bbd1dmed.jpg

Tutaj piąta doba po porodzie

f24ce7ae8e46904bmed.jpg

Dodam, że ostatecznie miałam +10kg.

Najważniejsze aby dziecko było zdrowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 13:43

Est lubi tę wiadomość

• askia Debiutantka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanu rewelacja :) Ja chyba będę miała podobnie :), zgadzam się - dziecko najważniejsze. Ja wcześniej się martwiłam, ale kiedy wiem, że wszystko z dzieckiem jest dobrze,to się cieszę, że nie mam brzucha, przynajmniej nie będę musiała go zrzucać :)

mamaasia
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanu, świetnie wygladalas!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nanu Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askia wrote:
    Nanu rewelacja :) Ja chyba będę miała podobnie :), zgadzam się - dziecko najważniejsze. Ja wcześniej się martwiłam, ale kiedy wiem, że wszystko z dzieckiem jest dobrze,to się cieszę, że nie mam brzucha, przynajmniej nie będę musiała go zrzucać :)

Wiadomo, że każda kobieta się martwi jeśli ma malutki brzuszek. Człowiek przyzwyczajony jest do tego, że jednak ciężarna ma duży brzuch, który dość szybko widać. Ale czasami taka natura danej kobiety i tyle. Jak stawiłam się na porodówkę do drugiego porodu to każda położna która mnie widziała nie chciała mi uwierzyć jak mówiłam który to tydzień ciąży i tylko powtarzały "za mały ma pani brzuch". No ale przecież go sobie dodatkowo nie napompuję ;) Owsem, dziecko było małe ale podejrzewam, że jakby ważyło to kilo więcej to jakoś wiele większego brzucha bym nie miała.

• askia Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje jest większe niż na swój wiek ciążowy, ale dowiedziałam się,że siostra mojej mamy do porodu nie miała brzucha i potem ludzie pytali skąd ma dziecko, więc to chyba po niej tak mam :)

mamaasia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ