X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Prenatalna Medycyna - VisibiliT, MaterniT 21, MaterniT Genome
Odpowiedz

Prenatalna Medycyna - VisibiliT, MaterniT 21, MaterniT Genome

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Szukam osób, które robiły test VisibiliT, MaterniT 21, MaterniT Genome. Testy są chyba jeszcze mało znane w Polsce a ja szukam osób, ktore robiły i mogą się podzielić się swoją opinią .
    Przyznam, że planuję zrobić ten Matenit Genome. Sprawdza on każdy chromosom dziecka a ja po ostatniej ciąży z dzieckiem z ZD naprawdę chciałabym zaoszczędzić sobie niepotrzebnego stresu bo drugi raz już nie dam rady.

Jak ktos nigdy nie słyszał o tym to można przeczytać na prenatalnamedycyna.pl

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam test tego typu, ale z granica. Mialam pobierana krew 2 razy.Niby mozna juz od 10tc, ja mialam pobierana krew w 11tc , ale okazalo sie ze bylo za malo DNA dziecka i kolejny raz w 13 tyg, na wynik czekalam 10 dni. Polecam to badanie bo juz na poczatku ciazy daje spokoj (wynik jest pewny na 99,9%) no i znamy plec dziecka :)

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina wrote:
    Cześć kochane. Szukam osób, które robiły test VisibiliT, MaterniT 21, MaterniT Genome. Testy są chyba jeszcze mało znane w Polsce a ja szukam osób, ktore robiły i mogą się podzielić się swoją opinią .
    Przyznam, że planuję zrobić ten Matenit Genome. Sprawdza on każdy chromosom dziecka a ja po ostatniej ciąży z dzieckiem z ZD naprawdę chciałabym zaoszczędzić sobie niepotrzebnego stresu bo drugi raz już nie dam rady.

Jak ktos nigdy nie słyszał o tym to można przeczytać na prenatalnamedycyna.pl

hej czy zrobilas ten test?
    ja go wykonalam i wynik wyszedl negatywny na wszystkie zmiany chromosomowe

ale teraz zrobilam test pappa z krwi i wynik wyszedl mega slabo i sie jednak zestresowalam :(
    jakie jest Twoje doswiadczenie?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ