Hej.
Na poczatku chce powiedziec,zebys nie zakladala od razu,ze badania wyjda zle po co sie stresowac niepotrzebnie no ipo co stresowac dzidzisia
Niestety prenatalne sa robione dla danej populacji i zwykle ze wzgledu na wiek wychodza zawyzone te dane.Jednak kazdy madry dobry lekarz z certyfikatem opiera sie glownie na USG.
Ja staralam sie 4 lata o pierwsze dziecko ktore urodzilam majac prawie 41 lat przed poronilam 6 razy mam wiele chorob i to dosc powaznych bo immunologicznych mialam cukrzyce ciazowa, arytmie,nadcisnienie lekkie, mam Haschimoto, trombofilie,zespol antyfosfolipidowy bylam na lekach a wynik prenatalnych zaskoczyl nawet lekarzy
byl jak na moj wiek b.dobry.
Drugie dziecko urodzilam poltora roku pozniej czyli majac prawie 43 lata przed znoe poronilam a wyniki byly troche gorsze ale i tak miescily sie w normach.
Gdybym miala pieniadze to poprosilabym tylko o porzadne USG a z krwi zrobilabym np.Nifty Pro.
Jednak PaPPA wielu dziewczynom namieszala niepotrzebnie a dzieci rodzily sie zdrowe.
Oczywiscie zaden wynik nie da 100% pewnosci czy dziecko urodzi sie zdrowe dowiesz sie o tym w dniu narodzin.
Życze spokojnej ciazy i zdrowka dla Cieboe i dziecka 🥰