X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Problemy z betą
Odpowiedz

Problemy z betą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kari55 Debiutantka

Wysłany: 27 lipca, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Piszę, niestety z niezbyt przyjemną sytuacja dla mnie:( od paru tygodni zaczęliśmy starać się z mężem o dziecko, ostatnio na teście ciążowym zauważyłam drugi cień, po dwóch dniach wyszedł ciemniejszy, Wiec byłam pewna, ze coś się zadziało, wcześniej wychodziły negatywne. Zrobiłam badanie bety hcg. Za pierwszym razem wyszła 5,11 wiec bardzo niska, wiedziałam od razu, ze coś jest nie tak, ale liczyłam na cud… dzisiaj (po dwóch dniach od ostatniego badania) znowu pobrałam krew beta wyniosła 5,70, wiem, ze na pewno z tego nic nie będzie. Przyrost jest żaden… moje pytanie brzmi co teraz? Czy to może być ciąża pozamaciczna? Czy raczej będzie biochemiczna? Powinnam dalej badać będę? Czy iść do lekarza, jestem pierwszy raz w takiej sytuacji.

• kociamama Nowa

Wysłany: 27 lipca, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari55 wrote:
    Cześć dziewczyny! Piszę, niestety z niezbyt przyjemną sytuacja dla mnie:( od paru tygodni zaczęliśmy starać się z mężem o dziecko, ostatnio na teście ciążowym zauważyłam drugi cień, po dwóch dniach wyszedł ciemniejszy, Wiec byłam pewna, ze coś się zadziało, wcześniej wychodziły negatywne. Zrobiłam badanie bety hcg. Za pierwszym razem wyszła 5,11 wiec bardzo niska, wiedziałam od razu, ze coś jest nie tak, ale liczyłam na cud… dzisiaj (po dwóch dniach od ostatniego badania) znowu pobrałam krew beta wyniosła 5,70, wiem, ze na pewno z tego nic nie będzie. Przyrost jest żaden… moje pytanie brzmi co teraz? Czy to może być ciąża pozamaciczna? Czy raczej będzie biochemiczna? Powinnam dalej badać będę? Czy iść do lekarza, jestem pierwszy raz w takiej sytuacji.
    Wygląda na biochem 😟 ale aż dziwne, że przy tak niskich wartościach wyszedł Ci pozytywny test. Przy takiej wartości na USG i tak za wiele nie będzie widać. Ja bym chyba poczekała na @, a jak się nie pojawi w najbliższych dniach to wtedy do lekarza

endometrioza

03.2021 ciąża naturalna - 💔 10 tyg.

15.04.2023 (11dpo) beta hcg - 59,5
    17.04.2023 (13dpo) beta hcg - 208,2
    ciąża naturalna
  • Kari55 Debiutantka

Wysłany: 27 lipca, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedz. Sama byłam w szoku, ale pozytywne wychodziły tylko te strumieniowe i paskowe, kasetowy o wyższej czułości już był negatywny.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ