X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Problemy z betą
Odpowiedz

Problemy z betą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kari55 Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Piszę, niestety z niezbyt przyjemną sytuacja dla mnie:( od paru tygodni zaczęliśmy starać się z mężem o dziecko, ostatnio na teście ciążowym zauważyłam drugi cień, po dwóch dniach wyszedł ciemniejszy, Wiec byłam pewna, ze coś się zadziało, wcześniej wychodziły negatywne. Zrobiłam badanie bety hcg. Za pierwszym razem wyszła 5,11 wiec bardzo niska, wiedziałam od razu, ze coś jest nie tak, ale liczyłam na cud… dzisiaj (po dwóch dniach od ostatniego badania) znowu pobrałam krew beta wyniosła 5,70, wiem, ze na pewno z tego nic nie będzie. Przyrost jest żaden… moje pytanie brzmi co teraz? Czy to może być ciąża pozamaciczna? Czy raczej będzie biochemiczna? Powinnam dalej badać będę? Czy iść do lekarza, jestem pierwszy raz w takiej sytuacji.

• kociamama Nowa

Wysłany: 27 lipca 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari55 wrote:
    Cześć dziewczyny! Piszę, niestety z niezbyt przyjemną sytuacja dla mnie:( od paru tygodni zaczęliśmy starać się z mężem o dziecko, ostatnio na teście ciążowym zauważyłam drugi cień, po dwóch dniach wyszedł ciemniejszy, Wiec byłam pewna, ze coś się zadziało, wcześniej wychodziły negatywne. Zrobiłam badanie bety hcg. Za pierwszym razem wyszła 5,11 wiec bardzo niska, wiedziałam od razu, ze coś jest nie tak, ale liczyłam na cud… dzisiaj (po dwóch dniach od ostatniego badania) znowu pobrałam krew beta wyniosła 5,70, wiem, ze na pewno z tego nic nie będzie. Przyrost jest żaden… moje pytanie brzmi co teraz? Czy to może być ciąża pozamaciczna? Czy raczej będzie biochemiczna? Powinnam dalej badać będę? Czy iść do lekarza, jestem pierwszy raz w takiej sytuacji.
    Wygląda na biochem 😟 ale aż dziwne, że przy tak niskich wartościach wyszedł Ci pozytywny test. Przy takiej wartości na USG i tak za wiele nie będzie widać. Ja bym chyba poczekała na @, a jak się nie pojawi w najbliższych dniach to wtedy do lekarza

endometrioza

03.2021 ciąża naturalna - 💔 10 tyg.

15.04.2023 (11dpo) beta hcg - 59,5
    17.04.2023 (13dpo) beta hcg - 208,2
    ciąża naturalna
  • Kari55 Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2023, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedz. Sama byłam w szoku, ale pozytywne wychodziły tylko te strumieniowe i paskowe, kasetowy o wyższej czułości już był negatywny.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ