X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje progesteron a poronienie
Odpowiedz

progesteron a poronienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie, moze bedziecie umialy mi odpowiedziec.
    Wiele ciaz ulega w I trymastrze poronierniu i jest to najczescie spowodowane jakimis wadami plodu. Duzo kobiet bierze jednak progesteron ktory poronieniu przeciwdziala. Czy oznacza to, ze nawet taki wadliwy plod bedzie rozwijal sie wtedy dalej?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie do końca. Jeżeli jest poważna wada płodu to żaden progesteron tego nie utrzyma. A jeśli utrzyma to i tak dojdzie do obumarcia i ciążę trzeba będzie usunąć. Progesteron zadziała na np. odklejające się łożysko co nie ma nic wspólnego z wadami samego zarodka/płodu. Nie martw sie tym że bierzesz progesterom na podtrzymanie. Cale rzesza kobiet to biorą i nie ma to nic wspólnego z wadami.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    nie do końca. Jeżeli jest poważna wada płodu to żaden progesteron tego nie utrzyma. A jeśli utrzyma to i tak dojdzie do obumarcia i ciążę trzeba będzie usunąć. Progesteron zadziała na np. odklejające się łożysko co nie ma nic wspólnego z wadami samego zarodka/płodu. Nie martw sie tym że bierzesz progesterom na podtrzymanie. Cale rzesza kobiet to biorą i nie ma to nic wspólnego z wadami.

Dzieki. Bo ja sie trochre zagubiona czuje i sama z tym problemem. Lekarka powiedziala ze mam brac dalej ale to nei ta lekarka u ktorej dostalam na to recepte a tam gdzie dostalam nei moge isc bo to na skierowanie ktorego mi juz dac nie chca :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • misiakowa Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem to progesteron ułatwia zagnieżdżenie się i rozwój ciąży, ale jak są wady to raczej nie pomoże, może podtrzymać ciążę ale to tylko tyle

misiakowa
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ