progesteron a poronienie
-
Mam do was pytanie, moze bedziecie umialy mi odpowiedziec.
Wiele ciaz ulega w I trymastrze poronierniu i jest to najczescie spowodowane jakimis wadami plodu. Duzo kobiet bierze jednak progesteron ktory poronieniu przeciwdziala. Czy oznacza to, ze nawet taki wadliwy plod bedzie rozwijal sie wtedy dalej? -
nick nieaktualnynie do końca. Jeżeli jest poważna wada płodu to żaden progesteron tego nie utrzyma. A jeśli utrzyma to i tak dojdzie do obumarcia i ciążę trzeba będzie usunąć. Progesteron zadziała na np. odklejające się łożysko co nie ma nic wspólnego z wadami samego zarodka/płodu. Nie martw sie tym że bierzesz progesterom na podtrzymanie. Cale rzesza kobiet to biorą i nie ma to nic wspólnego z wadami.
-
*Sylwia wrote:nie do końca. Jeżeli jest poważna wada płodu to żaden progesteron tego nie utrzyma. A jeśli utrzyma to i tak dojdzie do obumarcia i ciążę trzeba będzie usunąć. Progesteron zadziała na np. odklejające się łożysko co nie ma nic wspólnego z wadami samego zarodka/płodu. Nie martw sie tym że bierzesz progesterom na podtrzymanie. Cale rzesza kobiet to biorą i nie ma to nic wspólnego z wadami.
Dzieki. Bo ja sie trochre zagubiona czuje i sama z tym problemem. Lekarka powiedziala ze mam brac dalej ale to nei ta lekarka u ktorej dostalam na to recepte a tam gdzie dostalam nei moge isc bo to na skierowanie ktorego mi juz dac nie chca -