X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje prolaktyna w ciąży
Odpowiedz

prolaktyna w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odpowiedni poziom tsh do tego aby utrzymać Maluszka, no i żeby się dobrze rozwijał ;)

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powiem wam szczerze nie wiem co mam myśleć o prolaktynie. Mój poziom przekracza normę dwukrotnie, a zachodzę w ciążę bez najmniejszych problemów. Z miesiąca na miesiąc można powiedzieć. Poroniłam w 11,5 i 6 tyg. Dlatego lekarz zlecił teraz już wszystkie badania. Nadal czekam na wyniki no i na razie wiem, że tylko PRL mam podwyższoną. Lekarz stwierdził, że to nie od tego są poronienia(a chodzę naprawdę do dobrego specjalisty). Mam póki co brać tylko acard, folik, no i moje tabletki na nadciśnienie (to akurat leki bezpieczne dla ew. ciąży). Wyniki powtórzyć na początku następnego cyklu.

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Granat jeśli to nie wina podwyższonej prolaktyny no to musisz poczekać za resztą wyników. Mam nadzieję że czegos sie dowiesz.

Powodzenia i trzymam kciuki żeby się w końcu udało donosić ciążę :)

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Sikorka Nowa

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja 2 m-ce przed ciążą miałam dwukrotnie podwyższoną prolaktynę, tylko dlatego że zbiłam ją Norprolac'iem (była znacznie wyższa).Norprolac to równoważność Bromergonu, tylko droższy i lepszy bo bez skutków ubocznych. A więc potwierdzam, że prolaktyna do zajścia w ciąże w waszych sytuacjach nie jest problemem. To, że prolaktyna rośnie w ciąży też jest rzeczą oczywistą. Pozostaje tylko kwestia tego, że ja nadal dostałam zalecenie aby Norprolac zażywać, pewnie do końca pierwszego trymestru aby prolaktynę regulował no i oczywiście Duphaston, aby regulował progesteron. W takim zestawie musi się udać:) Odstawienie Bromergonu jest złym pomysłem. Skontaktujcie się z lekarzem.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki z dzisiaj 6t6d i prolaktyna 39,35 ng/ml cały czas biorę jeden bromergon. Myślicie że to bezpieczny poziom? Wcześniej miałam hiperprolatynemie poziom 49. Bromka biorę od maja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 16:34

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • sia Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ma m pytanie czy poziom prolaktyny 41,4 jest właściwy dla 5 tyg ciąży. Biorę cały czas bromergon. Czekam na jakieś informacje.

1kk0x1hpe17u1349.png
  • Kawuniaa Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy ktoś badał prolaktynę w 19 tyg?
    Moja endo zaleciła badanie, bo przed ciążą miałam podejrzenie mikrogruczolaka przysadki.
    Wynik wyszedł jakiś ekstrymalnie wysoki 7855 mU/l, laboratorium nie mogało norm w ciąży, ale z tego co przeliczałam to sporo za dużo nawet jak na ciąże.
    Martwię się tym, a wizyta u endo dopiero w środę.

hchy0tc7p7w0bawc.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ