prolaktyna w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
a odpowiedni poziom tsh do tego aby utrzymać Maluszka, no i żeby się dobrze rozwijałNikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Ja też powiem wam szczerze nie wiem co mam myśleć o prolaktynie. Mój poziom przekracza normę dwukrotnie, a zachodzę w ciążę bez najmniejszych problemów. Z miesiąca na miesiąc można powiedzieć. Poroniłam w 11,5 i 6 tyg. Dlatego lekarz zlecił teraz już wszystkie badania. Nadal czekam na wyniki no i na razie wiem, że tylko PRL mam podwyższoną. Lekarz stwierdził, że to nie od tego są poronienia(a chodzę naprawdę do dobrego specjalisty). Mam póki co brać tylko acard, folik, no i moje tabletki na nadciśnienie (to akurat leki bezpieczne dla ew. ciąży). Wyniki powtórzyć na początku następnego cyklu.Tym razem udało się!!!
Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g.
-
Granat jeśli to nie wina podwyższonej prolaktyny no to musisz poczekać za resztą wyników. Mam nadzieję że czegos sie dowiesz.
Powodzenia i trzymam kciuki żeby się w końcu udało donosić ciążęNikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Dziewczyny, ja 2 m-ce przed ciążą miałam dwukrotnie podwyższoną prolaktynę, tylko dlatego że zbiłam ją Norprolac'iem (była znacznie wyższa).Norprolac to równoważność Bromergonu, tylko droższy i lepszy bo bez skutków ubocznych. A więc potwierdzam, że prolaktyna do zajścia w ciąże w waszych sytuacjach nie jest problemem. To, że prolaktyna rośnie w ciąży też jest rzeczą oczywistą. Pozostaje tylko kwestia tego, że ja nadal dostałam zalecenie aby Norprolac zażywać, pewnie do końca pierwszego trymestru aby prolaktynę regulował no i oczywiście Duphaston, aby regulował progesteron. W takim zestawie musi się udać Odstawienie Bromergonu jest złym pomysłem. Skontaktujcie się z lekarzem.
-
Mam wyniki z dzisiaj 6t6d i prolaktyna 39,35 ng/ml cały czas biorę jeden bromergon. Myślicie że to bezpieczny poziom? Wcześniej miałam hiperprolatynemie poziom 49. Bromka biorę od maja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 16:34
-
Hej, czy ktoś badał prolaktynę w 19 tyg?
Moja endo zaleciła badanie, bo przed ciążą miałam podejrzenie mikrogruczolaka przysadki.
Wynik wyszedł jakiś ekstrymalnie wysoki 7855 mU/l, laboratorium nie mogało norm w ciąży, ale z tego co przeliczałam to sporo za dużo nawet jak na ciąże.
Martwię się tym, a wizyta u endo dopiero w środę. -