X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Przerwany rozwój zarodka i brak bicia serca.
Odpowiedz

Przerwany rozwój zarodka i brak bicia serca.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natka098 Nowa

Wysłany: 5 grudnia, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki. Nie wiem od czego zacząć tak właściwie.. Jestem aktualnie w 9 tyg ciąży, wczoraj podczas drugiej wizyty u ginekologa dowiedziałam się że zarodek przestał się rozwijać i nie było słychać bicia serca. Wiek ciąży według wczorajszego badania usg od pierwszego dnia miesiączki wynosił 8 tyg i 6 dzień natomiast wiek według wielkości zarodka to 7 tyg i 2 dzień (zarodek wynosił 1.14cm). Pierwszy dzień ostatniej miesiączki 03.10.24 pierwsze testy ciążowe robiłam 05.11.24 i drugie kreski były słabo widoczne lecz po kilku dniach się poprawiło (badania beta hcg nie robiłam) i 15.11.24 ginekolog potwierdził ciąże był to wtedy 5 tydz i od dłuższego czasu pobolewał mnie brzuch w czasie ciąży.. Po wczorajszej wizycie ginekolog stwierdził poronienie zatrzymane lecz powiedział że takie są jego przypuszczenia i że raczej ma rację, dał mi skierowanie do szpitala żeby potem potwierdzili to czy też nie. W poniedziałek mam się wstawić w szpitalu i pierw zrobią badanie usg po czym ewentualnie przejdą do oczyszczania.. Wiem że to pewnie naiwne ale chciałabym wiedzieć czy istnieje chociaż cień szansy na to że serduszko może zacząć bić i że ciąża by sie mogła dalej rozwijać??.. Póki co staram się jakoś trzymać, może któraś z was przechodziła przez podobną sytuację?

• MarWinWoz Nowa

Wysłany: 13 grudnia, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam identyczna sytuację na tym samym etapie ciazy. BHCG w czasie gdy w pierwszej ciazy miałam na poziomie 21 w tej miałam 6. Także od samego początku coś było nie tak. Poronienie zatrzymane. W szpitalu dostałam leki poronne ponieważ nie chciałam łyżeczkowania. 3 dni w szpitalu i urodziłam martwy zarodek.

• Inka Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto zrobić bafanie beta, ja miałam podobnie w 8 tc brak akcji skierowanie do szpitala, ale lekarz kazał zbadać 2x betę, przyrost był znikomy i już wiedziałam. Oczyściłam się sama.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ