X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Przerwany rozwój zarodka i brak bicia serca.
Odpowiedz

Przerwany rozwój zarodka i brak bicia serca.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natka098 Nowa

Wysłany: 5 grudnia 2024, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki. Nie wiem od czego zacząć tak właściwie.. Jestem aktualnie w 9 tyg ciąży, wczoraj podczas drugiej wizyty u ginekologa dowiedziałam się że zarodek przestał się rozwijać i nie było słychać bicia serca. Wiek ciąży według wczorajszego badania usg od pierwszego dnia miesiączki wynosił 8 tyg i 6 dzień natomiast wiek według wielkości zarodka to 7 tyg i 2 dzień (zarodek wynosił 1.14cm). Pierwszy dzień ostatniej miesiączki 03.10.24 pierwsze testy ciążowe robiłam 05.11.24 i drugie kreski były słabo widoczne lecz po kilku dniach się poprawiło (badania beta hcg nie robiłam) i 15.11.24 ginekolog potwierdził ciąże był to wtedy 5 tydz i od dłuższego czasu pobolewał mnie brzuch w czasie ciąży.. Po wczorajszej wizycie ginekolog stwierdził poronienie zatrzymane lecz powiedział że takie są jego przypuszczenia i że raczej ma rację, dał mi skierowanie do szpitala żeby potem potwierdzili to czy też nie. W poniedziałek mam się wstawić w szpitalu i pierw zrobią badanie usg po czym ewentualnie przejdą do oczyszczania.. Wiem że to pewnie naiwne ale chciałabym wiedzieć czy istnieje chociaż cień szansy na to że serduszko może zacząć bić i że ciąża by sie mogła dalej rozwijać??.. Póki co staram się jakoś trzymać, może któraś z was przechodziła przez podobną sytuację?

• MarWinWoz Nowa

Wysłany: 13 grudnia 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam identyczna sytuację na tym samym etapie ciazy. BHCG w czasie gdy w pierwszej ciazy miałam na poziomie 21 w tej miałam 6. Także od samego początku coś było nie tak. Poronienie zatrzymane. W szpitalu dostałam leki poronne ponieważ nie chciałam łyżeczkowania. 3 dni w szpitalu i urodziłam martwy zarodek.

• Inka Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto zrobić bafanie beta, ja miałam podobnie w 8 tc brak akcji skierowanie do szpitala, ale lekarz kazał zbadać 2x betę, przyrost był znikomy i już wiedziałam. Oczyściłam się sama.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ