Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Problemy i komplikacje › Przestraszona Mama
Odpowiedz

Przestraszona Mama

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zosia_samosia Nowa

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam szczęśliwe Mamuśki,
    Jestem nową, młodą mamą wiec nie bardzo znam się na tym wszystkim. Ogólnie moja sytuacja polega na tym że przy pierwszej wizycie u ginekologa (przy odkryciu ciąży przez testy z apteki) do końca nie pamiętałam kiedy miałam ostatnią @. Strzeliłam datę która chyba jest nie jest tą prawidłową i od tej właściwej różni się 6 dniami. Z daty podanej lekarzowi mniej więcej wyszło że jestem między 3-4 tygodniem ciąży. Oczywiście miałam USG dopochwowe. Tylko że w mojej macicy nie ma pęcherzyka co już bardzo mnie przestraszyło. Do tego lekarz dodał żebym przygotowała się że może to być ciąża pozamaciczna, tym bardziej że mam niedużą cystę na jajniku. Oczywiście zrobiłam badania hCG które wskazały wynik 173.20 mIU/ml, a kolejną wizytę mam dopiero we środę. Myślicie że przy środowej wizycie mogą wyniknąć moje najgorsze obawy? Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 20:16

• mandragora Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia powtórz betę musisz sprawdzić jak przerasta np co 72 godziny

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ