X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje przeziębienie
Odpowiedz

przeziębienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Dorwalo mnie przeziębienie :(
    Czy znacie jakieś domowe sposoby leczenia przeziębienia ?
    Jak tylko wstałam wypiłam ciepła herbatkę do śniadania i zrobiłam sobie inhalacje rumiankową, syrop z cebulki juz się robi.
    Nie mam więcej pomysłu co zrobić, wiem ze jest jakaś linia leków na przeziębienie dla kobiet w ciąży ale to już w ostateczności :)
    Ktoś coś ?
    Z góry dziękuję ♡

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi lekami dla kobiet w ciąży to też z głową. Ja byłam przeziębiona, kupiłam polecany Prenalen, a tam na I miejscu w składzie syrop glukozowo-fruktozowy.
    To już lepiej soku malinowego wypić :)

Dużo leż, odpoczywaj, pij herbatę z imbirem, śpij dużo. Polecam też kaszę jaglaną :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie walczę z przeziębieniem - bolące gardło, ból głowy, katar... Piję syrop Prenalen, tabletki do ssania też Prenalen plus Tantum Verde, na zatoki lekarka pozwoliła kupić mi Sinupret. Poza tym apap w krytycznych sytuacjach i dużo odpoczynku. A i jeszcze Rutinoscorbin 2x2 biorę. Już mi właściwie przechodzi - gardło nie boli, został tylko katar ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 09:10

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Prenalen brałam -syrop i tabletki do ssania i duuuuuzo leżałam...nic sie nie ruszałam ... To bylo w 1 trymestrze...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ