X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Puste jajo, 6t, (wysoka beta?)
Odpowiedz

Puste jajo, 6t, (wysoka beta?)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natkaaaaaa Debiutantka

Wysłany: 17 marca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Proszę o pomoc bo oszaleję…
    Zaczynając od początku ostatnią miesiaczke mialam 27.01.25
    Test w domu wykonałam 28.02 i wyszły dwie kreski. 12.03 byłam na USG (6t według om) okazało się że jest pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym(? Wiecie o co chodzi) ale zarodka brak. Lekarz był sceptycznie nastawiony ze zarodek jeszcze się pojawi, dodatkowo stwierdził że pęcherzyk ciążowy wygląda na około 5t. Zlecił betę którą zrobiłam dzisiaj (17.03.25) wynik 18600. W środę idę powtórzyć betę. Co o tym myślicie? Wiem że przydatny jest ten drugi wynik ale czy przy takiej becie i aktualnie według om 6t+6d jest szansa na pozytywne zakończenie? Martwi mnie fakt że nie było zarodka na ostatniej wizycie…

• walkaOrodzeństwo Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy becie około 20 tys to spokojnie już serce widać. Nie wydaje mi się żeby było coś nie tak z ta ciąża skoro taka ładna beta jest napewno wszystko dobrze może już więcej będzie widać nie martw się na zapas.

• natkaaaaaa Debiutantka

Wysłany: 18 marca, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walkaOrodzeństwo wrote:
    Przy becie około 20 tys to spokojnie już serce widać. Nie wydaje mi się żeby było coś nie tak z ta ciąża skoro taka ładna beta jest napewno wszystko dobrze może już więcej będzie widać nie martw się na zapas.
    Chyba najbardziej to wystraszył mnie lekarz i stąd te obawy… boję się że jeśli zarodek się pojawił to może się nieprawidłowo rozwijać lub oznacza to jakąś „chorobę”
    Dziękuję za te słowa ❤️ pozostaje czekać na kolejną wizytę

• walkaOrodzeństwo Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkaaaaaa wrote:
    Chyba najbardziej to wystraszył mnie lekarz i stąd te obawy… boję się że jeśli zarodek się pojawił to może się nieprawidłowo rozwijać lub oznacza to jakąś „chorobę”
    Dziękuję za te słowa ❤️ pozostaje czekać na kolejną wizytę
    Daj spokój i nie myśl za dużo napewno wszystko jest wporzadku

• BorówkowaGłowa Autorytet

Wysłany: 18 marca, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja niestety muszę powiedzieć od drugiej strony, miałam podobna sytuację a betę dużo wyższą, ok 70 tys w podobnym wieku ciąży. Zarodek był opóźniony o tydzień, w 6+1 był tylko pęcherzyk, w 7+1 pojawilo się serduszko, ale niestety skończyło się poronieniem...

Chyba że dopuszczasz mozliwosc późniejszej owulacji, to wtedy jest szansa że ciąża jest młodsza i jeszcze odbije 🍀 trzymam za Ciebie kciuki 🍀

36 cs
    3 IUI 🍀
    04.23 - Hello, world 🤱
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    1 cs
    08.24 💔
    5 cs
    🥹🍀
    preg.png
  • natkaaaaaa Debiutantka

Wysłany: 18 marca, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BorówkowaGłowa wrote:
    Cześć, ja niestety muszę powiedzieć od drugiej strony, miałam podobna sytuację a betę dużo wyższą, ok 70 tys w podobnym wieku ciąży. Zarodek był opóźniony o tydzień, w 6+1 był tylko pęcherzyk, w 7+1 pojawilo się serduszko, ale niestety skończyło się poronieniem...

Chyba że dopuszczasz mozliwosc późniejszej owulacji, to wtedy jest szansa że ciąża jest młodsza i jeszcze odbije 🍀 trzymam za Ciebie kciuki 🍀
    Hej, tego się właśnie obawiam… czyli ogólnie fakt że tego zarodka w 6t nie ma nie zwiastuje dobrze… zobaczę jutro jak wygląda beta po 48h i zostaje czekać na USG…

• promykk Autorytet

Wysłany: 18 marca, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszej ciąży opóźnione pojawienie się zarodka też nie wróżyło niczego dobrego.

Ale ciąża to nie matematyka, trzeba czekać, liczyć na najlepsze i być przygotowanym na najgorsze. Wszystkiego dobrego. ❤️‍🩹

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    tp: 08.09.25 🍼🤞

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ