X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Puste jajo, 6t, (wysoka beta?)
Odpowiedz

Puste jajo, 6t, (wysoka beta?)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natkaaaaaa Debiutantka

Wysłany: 17 marca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Proszę o pomoc bo oszaleję…
    Zaczynając od początku ostatnią miesiaczke mialam 27.01.25
    Test w domu wykonałam 28.02 i wyszły dwie kreski. 12.03 byłam na USG (6t według om) okazało się że jest pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym(? Wiecie o co chodzi) ale zarodka brak. Lekarz był sceptycznie nastawiony ze zarodek jeszcze się pojawi, dodatkowo stwierdził że pęcherzyk ciążowy wygląda na około 5t. Zlecił betę którą zrobiłam dzisiaj (17.03.25) wynik 18600. W środę idę powtórzyć betę. Co o tym myślicie? Wiem że przydatny jest ten drugi wynik ale czy przy takiej becie i aktualnie według om 6t+6d jest szansa na pozytywne zakończenie? Martwi mnie fakt że nie było zarodka na ostatniej wizycie…

• walkaOrodzeństwo Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy becie około 20 tys to spokojnie już serce widać. Nie wydaje mi się żeby było coś nie tak z ta ciąża skoro taka ładna beta jest napewno wszystko dobrze może już więcej będzie widać nie martw się na zapas.

• natkaaaaaa Debiutantka

Wysłany: 18 marca, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walkaOrodzeństwo wrote:
    Przy becie około 20 tys to spokojnie już serce widać. Nie wydaje mi się żeby było coś nie tak z ta ciąża skoro taka ładna beta jest napewno wszystko dobrze może już więcej będzie widać nie martw się na zapas.
    Chyba najbardziej to wystraszył mnie lekarz i stąd te obawy… boję się że jeśli zarodek się pojawił to może się nieprawidłowo rozwijać lub oznacza to jakąś „chorobę”
    Dziękuję za te słowa ❤️ pozostaje czekać na kolejną wizytę

• walkaOrodzeństwo Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkaaaaaa wrote:
    Chyba najbardziej to wystraszył mnie lekarz i stąd te obawy… boję się że jeśli zarodek się pojawił to może się nieprawidłowo rozwijać lub oznacza to jakąś „chorobę”
    Dziękuję za te słowa ❤️ pozostaje czekać na kolejną wizytę
    Daj spokój i nie myśl za dużo napewno wszystko jest wporzadku

• BorówkowaGłowa Autorytet

Wysłany: 18 marca, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja niestety muszę powiedzieć od drugiej strony, miałam podobna sytuację a betę dużo wyższą, ok 70 tys w podobnym wieku ciąży. Zarodek był opóźniony o tydzień, w 6+1 był tylko pęcherzyk, w 7+1 pojawilo się serduszko, ale niestety skończyło się poronieniem...

Chyba że dopuszczasz mozliwosc późniejszej owulacji, to wtedy jest szansa że ciąża jest młodsza i jeszcze odbije 🍀 trzymam za Ciebie kciuki 🍀

36 cs
    3 IUI 🍀
    04.23 - Hello, world 🤱

1 cs
    08.24 💔
  • natkaaaaaa Debiutantka

Wysłany: 18 marca, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BorówkowaGłowa wrote:
    Cześć, ja niestety muszę powiedzieć od drugiej strony, miałam podobna sytuację a betę dużo wyższą, ok 70 tys w podobnym wieku ciąży. Zarodek był opóźniony o tydzień, w 6+1 był tylko pęcherzyk, w 7+1 pojawilo się serduszko, ale niestety skończyło się poronieniem...

Chyba że dopuszczasz mozliwosc późniejszej owulacji, to wtedy jest szansa że ciąża jest młodsza i jeszcze odbije 🍀 trzymam za Ciebie kciuki 🍀
    Hej, tego się właśnie obawiam… czyli ogólnie fakt że tego zarodka w 6t nie ma nie zwiastuje dobrze… zobaczę jutro jak wygląda beta po 48h i zostaje czekać na USG…

• promykk Autorytet

Wysłany: 18 marca, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszej ciąży opóźnione pojawienie się zarodka też nie wróżyło niczego dobrego.

Ale ciąża to nie matematyka, trzeba czekać, liczyć na najlepsze i być przygotowanym na najgorsze. Wszystkiego dobrego. ❤️‍🩹

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️ beta: 24,3 🤞
    17.01 jest 💗 🥹
    14.02 3,2cm 🫛
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    03.03 6,7cm 🍋
    14.03 120g bobaski 🍎

insulina na noc, letrox, acard
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ