Puste jajo, 6t, (wysoka beta?)
-
Cześć dziewczyny! Proszę o pomoc bo oszaleję…
Zaczynając od początku ostatnią miesiaczke mialam 27.01.25
Test w domu wykonałam 28.02 i wyszły dwie kreski. 12.03 byłam na USG (6t według om) okazało się że jest pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym(? Wiecie o co chodzi) ale zarodka brak. Lekarz był sceptycznie nastawiony ze zarodek jeszcze się pojawi, dodatkowo stwierdził że pęcherzyk ciążowy wygląda na około 5t. Zlecił betę którą zrobiłam dzisiaj (17.03.25) wynik 18600. W środę idę powtórzyć betę. Co o tym myślicie? Wiem że przydatny jest ten drugi wynik ale czy przy takiej becie i aktualnie według om 6t+6d jest szansa na pozytywne zakończenie? Martwi mnie fakt że nie było zarodka na ostatniej wizycie… -
walkaOrodzeństwo wrote:Przy becie około 20 tys to spokojnie już serce widać. Nie wydaje mi się żeby było coś nie tak z ta ciąża skoro taka ładna beta jest napewno wszystko dobrze może już więcej będzie widać nie martw się na zapas.
Dziękuję za te słowa ❤️ pozostaje czekać na kolejną wizytę -
natkaaaaaa wrote:Chyba najbardziej to wystraszył mnie lekarz i stąd te obawy… boję się że jeśli zarodek się pojawił to może się nieprawidłowo rozwijać lub oznacza to jakąś „chorobę”
Dziękuję za te słowa ❤️ pozostaje czekać na kolejną wizytę -
Cześć, ja niestety muszę powiedzieć od drugiej strony, miałam podobna sytuację a betę dużo wyższą, ok 70 tys w podobnym wieku ciąży. Zarodek był opóźniony o tydzień, w 6+1 był tylko pęcherzyk, w 7+1 pojawilo się serduszko, ale niestety skończyło się poronieniem...
Chyba że dopuszczasz mozliwosc późniejszej owulacji, to wtedy jest szansa że ciąża jest młodsza i jeszcze odbije 🍀 trzymam za Ciebie kciuki 🍀36 cs
3 IUI 🍀
04.23 - Hello, world 🤱
1 cs
08.24 💔 -
BorówkowaGłowa wrote:Cześć, ja niestety muszę powiedzieć od drugiej strony, miałam podobna sytuację a betę dużo wyższą, ok 70 tys w podobnym wieku ciąży. Zarodek był opóźniony o tydzień, w 6+1 był tylko pęcherzyk, w 7+1 pojawilo się serduszko, ale niestety skończyło się poronieniem...
Chyba że dopuszczasz mozliwosc późniejszej owulacji, to wtedy jest szansa że ciąża jest młodsza i jeszcze odbije 🍀 trzymam za Ciebie kciuki 🍀 -
U mnie w pierwszej ciąży opóźnione pojawienie się zarodka też nie wróżyło niczego dobrego.
Ale ciąża to nie matematyka, trzeba czekać, liczyć na najlepsze i być przygotowanym na najgorsze. Wszystkiego dobrego. ❤️🩹 -