Rozbieżny wiek ciąży według OM, a USG
-
Cześć Dziewczyny.
Byłam dziś u ginekolog potwierdzić ciążę (licząc na to, że usłyszę już serduszko).
Ostatnią miesiączka 2.12.2024
Wyniki bety:
3.1.2025 - 91
17.1.2025 - 1141
20.01.2025 - 1649
Według OM ciąża powinna mieć 8t1d, według USG 5t5d,
pęcherzyk (pusty) 8,6mm.
Ponoć pozostaje tylko czekać, gin stwierdziła, że póki co nie jest w stanie mi nic powiedzieć, że rokowania będzie można postawić na wizycie w przyszłym tygodniu.
Wprowadziła mi luteinę 2 x 200mg
Myślicie, że powinnam się bardzo martwić pustym pęcherzykiem, czy któraś z Was miała podobnie? -
Ciężko powiedzieć, ale ta beta nie rokuje raczej optymistycznie. Twój średni dwudniowy przyrost hormonu beta HCG to 131 mlU/ml (44%).
Beta HCG powinien zwiększać się mniej więcej o 66% co 48h. Być może to będzie puste jajo płodowe, ciężko powiedzieć, myślę, że w przyszłym tygodniu wszystko się wyjaśni.Janette lubi tę wiadomość
🩵 10.03.2025, 10:30, 38+3 Beniamin -
Emilia1988 wrote:Cześć Dziewczyny.
Byłam dziś u ginekolog potwierdzić ciążę (licząc na to, że usłyszę już serduszko).
Ostatnią miesiączka 2.12.2024
Wyniki bety:
3.1.2025 - 91
17.1.2025 - 1141
20.01.2025 - 1649
Według OM ciąża powinna mieć 8t1d, według USG 5t5d,
pęcherzyk (pusty) 8,6mm.
Ponoć pozostaje tylko czekać, gin stwierdziła, że póki co nie jest w stanie mi nic powiedzieć, że rokowania będzie można postawić na wizycie w przyszłym tygodniu.
Wprowadziła mi luteinę 2 x 200mg
Myślicie, że powinnam się bardzo martwić pustym pęcherzykiem, czy któraś z Was miała podobnie?
Jestem w kolejnej ciąży, ostatnią OM miałam 05.12 i w 6+0 był na usg zarodek z serduszkiem… a u Ciebie nic w 8+1.
Przykro mi, cuda się zdarzają, jednak warto przygotować się na najgorsze. 💔 -
Aktualizacja: byłam dziś u mojej ginekolog.
Wiek ciąży po tygodniu od ostatniej wizyty nadal 5+5, a pęcherzyk nadal pusty i nawet nieco się skurczył, diagnoza: ciąża zatrzymana 😔😔😔
Dostałam skierowanie na zabieg, ale 2 tygodnie mam poczekać, bo może samo się zacznie. Chociaż, ginekolog twierdzi że są na to małe szansę, bo robiłam betę 31.01. - 2469 czyli nadal (słabo bo słabo) ale przyrasta i pewnie długo trzeba byłoby czekać na samoistne poronienie.
No cóż… -
Cześć Dziewczyny, ja też dzisiaj miałam pierwsze USG. OM 20/12. A w opisie USG: średnica pęcherzyka (11.67 mm), CRL 1.2 mm (poza zakresem tabel biometrycznych), akcja serca (ASP) 112u/min, pęcherzyk żółtkowy średnica 3.3 mm. Dostałam cyclogest zapobiegawczo (jestem już po jednym poronieniu) i kolejna wizyta dopiero 25/02… Z tego opisu wynika, że ciąża jest o wiele młodsza niż wiek z OM. Niepokoi mnie zwłaszcza CRL… Co myślicie? Czy pójść na kolejne USG np za tydzień? Badać betę?
-
AlaWer500 wrote:Cześć Dziewczyny, ja też dzisiaj miałam pierwsze USG. OM 20/12. A w opisie USG: średnica pęcherzyka (11.67 mm), CRL 1.2 mm (poza zakresem tabel biometrycznych), akcja serca (ASP) 112u/min, pęcherzyk żółtkowy średnica 3.3 mm. Dostałam cyclogest zapobiegawczo (jestem już po jednym poronieniu) i kolejna wizyta dopiero 25/02… Z tego opisu wynika, że ciąża jest o wiele młodsza niż wiek z OM. Niepokoi mnie zwłaszcza CRL… Co myślicie? Czy pójść na kolejne USG np za tydzień? Badać betę?
Jak jest już serce to się nie bada bety. Jeśli Cię to uspokoi to idź na wizytę za tydzień. Możliwe, że owulacja Ci się przesunęła i ciąża jest po prostu młodsza. Nie analizuj sama tych danych bo się niepotrzebnie nakręcisz. Głowa do góry!AlaWer500 lubi tę wiadomość
-