SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Rozchodząca się blizna - kiedy cc
Odpowiedz

Rozchodząca się blizna - kiedy cc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Od 26 TC wiem, że rozchodzi mi się blizna po pierwszej cesarce. Na szczęście nic nie pękło, ale jest cienka. Nie może dość do akcji porodowej więc cięcie ma być wcześniej. W jednym szpitalu chcą to zrobić w skończonym 37 TC, drugi uważa że nie ma potrzeby przed 39 jeśli nie ma akcji porodowej. Są tu mamy, w podobnej sytuacji? Jak u Was to wygląda ?

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Enni Znajoma

Wysłany: 5 września 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat chociaż juz trochę czasu minęło. Jestem w 24 tc i lekarz stwierdził ubytek na bliznie po cc. Zalecił duże dawki progesteronu, które wyłączają skurcze macicy i oszczędny tryb życia, dużo leżeć, nie schylać się, nie dźwigać, usg co 2 tygodnie. Czy któraś z Was tak miala? W którym tc u Was ciąża skoczyła się cesarka? Wg lekarza być może trzeba będzie zrobić ja przeć terminem ale jest też spora szansa, że donoszę do końca.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ