X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Rozchodząca się blizna - kiedy cc
Odpowiedz

Rozchodząca się blizna - kiedy cc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Od 26 TC wiem, że rozchodzi mi się blizna po pierwszej cesarce. Na szczęście nic nie pękło, ale jest cienka. Nie może dość do akcji porodowej więc cięcie ma być wcześniej. W jednym szpitalu chcą to zrobić w skończonym 37 TC, drugi uważa że nie ma potrzeby przed 39 jeśli nie ma akcji porodowej. Są tu mamy, w podobnej sytuacji? Jak u Was to wygląda ?

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Enni Znajoma

Wysłany: 5 września 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat chociaż juz trochę czasu minęło. Jestem w 24 tc i lekarz stwierdził ubytek na bliznie po cc. Zalecił duże dawki progesteronu, które wyłączają skurcze macicy i oszczędny tryb życia, dużo leżeć, nie schylać się, nie dźwigać, usg co 2 tygodnie. Czy któraś z Was tak miala? W którym tc u Was ciąża skoczyła się cesarka? Wg lekarza być może trzeba będzie zrobić ja przeć terminem ale jest też spora szansa, że donoszę do końca.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ