X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Rozchodząca się blizna - kiedy cc
Odpowiedz

Rozchodząca się blizna - kiedy cc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Od 26 TC wiem, że rozchodzi mi się blizna po pierwszej cesarce. Na szczęście nic nie pękło, ale jest cienka. Nie może dość do akcji porodowej więc cięcie ma być wcześniej. W jednym szpitalu chcą to zrobić w skończonym 37 TC, drugi uważa że nie ma potrzeby przed 39 jeśli nie ma akcji porodowej. Są tu mamy, w podobnej sytuacji? Jak u Was to wygląda ?

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Enni Znajoma

Wysłany: 5 września 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat chociaż juz trochę czasu minęło. Jestem w 24 tc i lekarz stwierdził ubytek na bliznie po cc. Zalecił duże dawki progesteronu, które wyłączają skurcze macicy i oszczędny tryb życia, dużo leżeć, nie schylać się, nie dźwigać, usg co 2 tygodnie. Czy któraś z Was tak miala? W którym tc u Was ciąża skoczyła się cesarka? Wg lekarza być może trzeba będzie zrobić ja przeć terminem ale jest też spora szansa, że donoszę do końca.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ