SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Rozejście spojenia łonowego
Odpowiedz

Rozejście spojenia łonowego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monia_86 Nowa

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    od paru dni czułam potworny ból w okolicach kości łonowej. Bolało mnie do tego stopnia, że nie byłam w stanie chodzić bez pomocy męża, ani podnosić nóg do góry. W końcu pojechałam na pogotowie i tam skierowano mnie na konsultacje do ortopedy, który zdiagnozował rozejście spojenia łonowego. Czy któraś z Was to miała? I czy ból w jakimś stopniu minął lub przynajmniej zmniejszył się? Jestem obecnie w 31 tc, więc trochę przeraża mnie myśl, że jeszcze tyle czasu będzie mnie bolało i nie będę w stanie normalnie chodzić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Od 22tc mialam doslownie te same bole co Ty i lekarz na wizycie tez stwierdzil rozejscie sie spojenia.
    Przepisal mi pas krzyzowo-ledzwiowy.
    Powiem szczerze ze bez tego pasa nie radze sobie wogule... kazdy ruch to bol. Z pasem moge normalnie funkcjonowac, zdejmuje go jedynie na noc.
    U mnie jest to wskazanie do cc.

• Monia_86 Nowa

Wysłany: 3 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie lekarz ma zmierzyć na usg, jak duże jest rozejście, bo jak ponad 2 cm, to też mam mieć cc. Ortopeda też polecał mi taki pas stabilizujący miednicę. Będę musiała go kupić, bo ciężko mi funkcjonować. Dzięki za odpowiedź. :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ