Rozejście spojenia łonowego
-
Hej Dziewczyny,
od paru dni czułam potworny ból w okolicach kości łonowej. Bolało mnie do tego stopnia, że nie byłam w stanie chodzić bez pomocy męża, ani podnosić nóg do góry. W końcu pojechałam na pogotowie i tam skierowano mnie na konsultacje do ortopedy, który zdiagnozował rozejście spojenia łonowego. Czy któraś z Was to miała? I czy ból w jakimś stopniu minął lub przynajmniej zmniejszył się? Jestem obecnie w 31 tc, więc trochę przeraża mnie myśl, że jeszcze tyle czasu będzie mnie bolało i nie będę w stanie normalnie chodzić... -
nick nieaktualnyCzesc
Od 22tc mialam doslownie te same bole co Ty i lekarz na wizycie tez stwierdzil rozejscie sie spojenia.
Przepisal mi pas krzyzowo-ledzwiowy.
Powiem szczerze ze bez tego pasa nie radze sobie wogule... kazdy ruch to bol. Z pasem moge normalnie funkcjonowac, zdejmuje go jedynie na noc.
U mnie jest to wskazanie do cc. -
No właśnie u mnie lekarz ma zmierzyć na usg, jak duże jest rozejście, bo jak ponad 2 cm, to też mam mieć cc. Ortopeda też polecał mi taki pas stabilizujący miednicę. Będę musiała go kupić, bo ciężko mi funkcjonować. Dzięki za odpowiedź.
Cassie lubi tę wiadomość
-