X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Rozejście spojenia łonowego
Odpowiedz

Rozejście spojenia łonowego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monia_86 Nowa

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    od paru dni czułam potworny ból w okolicach kości łonowej. Bolało mnie do tego stopnia, że nie byłam w stanie chodzić bez pomocy męża, ani podnosić nóg do góry. W końcu pojechałam na pogotowie i tam skierowano mnie na konsultacje do ortopedy, który zdiagnozował rozejście spojenia łonowego. Czy któraś z Was to miała? I czy ból w jakimś stopniu minął lub przynajmniej zmniejszył się? Jestem obecnie w 31 tc, więc trochę przeraża mnie myśl, że jeszcze tyle czasu będzie mnie bolało i nie będę w stanie normalnie chodzić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Od 22tc mialam doslownie te same bole co Ty i lekarz na wizycie tez stwierdzil rozejscie sie spojenia.
    Przepisal mi pas krzyzowo-ledzwiowy.
    Powiem szczerze ze bez tego pasa nie radze sobie wogule... kazdy ruch to bol. Z pasem moge normalnie funkcjonowac, zdejmuje go jedynie na noc.
    U mnie jest to wskazanie do cc.

• Monia_86 Nowa

Wysłany: 3 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie lekarz ma zmierzyć na usg, jak duże jest rozejście, bo jak ponad 2 cm, to też mam mieć cc. Ortopeda też polecał mi taki pas stabilizujący miednicę. Będę musiała go kupić, bo ciężko mi funkcjonować. Dzięki za odpowiedź. :)

Cassie lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ