X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Rwa kulszowa, a poród naturalny
Odpowiedz

Rwa kulszowa, a poród naturalny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mya Debiutantka

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was męczy się z tą dolegliwością? Mi zupełnie znienacka pojawiła się kilka dni temu, do tego czasu poruszałam się całkiem sprawnie, teraz powłóczę niemalże nogą. Ból nie jest nie do zniesienia, ale znacznie utrudnia chodzenie i wstawanie. Małą ulgę przynoszą ciepłe okłady na obszar lędźwiowy. Czy są Forumowiczki, które pomimo rwy urodziły naturalnie? Czy pomaga wtedy znieczulenie dokręgowe? Jestem w 39. tygodniu..

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam rwę od ok 30 tc, pod koniec, (urodziłam w 42 tc) córka już była duża, bardzo uciskała, miałam zdrętwiałą nogę i nerwoból w pośladku, ledwo wstawałam :/
    rodziłam sn :)
    znieczulenia nie brałam więc nie wiem czy pomaga :)
    Ale myślę, że rwa nie wyklucza porodu sn. Po porodzie kręgosłup bolał jeszcze jakieś 2-3 miesiące, ale kiedy ciało się zregenerowało po ciąży, ból minął :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • mya Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratulacje :). Ja też już przekroczyłam termin porodu o 6 dni.. także wyczekanie. Na szczęście ból związany z rwą kulszową minął mi jakieś dwa dni temu.

• MikanKulta Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rwa kulszowa ma to do siebie, że pojawia się i znika. Ja mam właśnie ten problem od kilku lat. W ciazy z synem, miałam kilka razy napady rwy, ale czas porodu oby się bez rwy. Jestem niemalże pewna, że znieczulenie dokregoslupowe z niweluje ból kulszowy, tylko na jak długo? ...

Nie martw się na zapas i niczego nie dźwigaj :) Wykonuj lekkie ćwiczenia dla kobiet w ciąży i bądź dobrej myśli :)

3jgx3e3k5csktsth.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście nie miałam tego problemu, ale moja siostra tak. Jeśli dobrze pamiętam to złapało ją w drugiej ciąży. Rodziła naturalnie, żadnego znieczulenia (drugie dziecko urodziła 8 lat temu, wtedy o znieczuleniach się nie mówiło jak teraz).

• Firlejka Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod koniec ciąży (rok temu) również miałam rwę kulszową. Męczyłam się 2 tyg. bo córeczka się tak ułożyła i uciskała na nerw. Rodziłam SN bez znieczulenia i poszło mi dość sprawnie (1,5 godz.). Po porodzie rwa się już nie pojawiła.

Teraz jestem w drugiej ciąży (21 tydz.) i zmagam się z problemem nisko położonego łożyska, które zachodzi na ujście wewnętrzne szyjki macicy :( Modlę się, aby się podniosło, bo obawiam się krwotoków i zagrożenia życia maleństwa :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 15:37

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ