Słabo bijące serce
-
Dziewczyny tak bardzo się martwię Byłam dzisiaj na USG i pani doktor powiedziała, że jak na 8 tydzień ciąży (OM 10.01) zarodkowi za wolno bije serduszko 😞 Powiedziała też, że może to być jeszcze za wczesna ciąża bo do zapłodnienia mogło dojść później. Muszę czekać tydzień na kolejne usg na którym wszystko się okaże. Z badania beta hcg które miałam robione 9.02 wyszło 75 czyli 1-2 tydzień. Czy zatem moja ciąża faktycznie może mieć 6-7 tygodni? Tydzień temu na USG było, że jest to 6 tydzień. Ciągle o tym rozmyślam, stresuję się, a wiem, że stres może najwięcej zaszkodzić 😞
-
aga9310 wrote:Dziewczyny tak bardzo się martwię Byłam dzisiaj na USG i pani doktor powiedziała, że jak na 8 tydzień ciąży (OM 10.01) zarodkowi za wolno bije serduszko 😞 Powiedziała też, że może to być jeszcze za wczesna ciąża bo do zapłodnienia mogło dojść później. Muszę czekać tydzień na kolejne usg na którym wszystko się okaże. Z badania beta hcg które miałam robione 9.02 wyszło 75 czyli 1-2 tydzień. Czy zatem moja ciąża faktycznie może mieć 6-7 tygodni? Tydzień temu na USG było, że jest to 6 tydzień. Ciągle o tym rozmyślam, stresuję się, a wiem, że stres może najwięcej zaszkodzić 😞
Jakie było tętno? -
aga9310 wrote:Już nawet myślałam, że może dlatego aby oszczędzić mi szukania statystyk i czytania o tym na internecie, abym nie stresowała się dodatkowo. Sama też powiedziała, że musi szczerze mi mówić co się dzieje.
Wątpię, ja o każde zdjęcie musiałam się prosić bo rzadko kiedy dają. Trzeba ich cisnąć, że chcesz fotkę i tyle. I zawsze dopytuj: "co to znaczy słabe bicie serca? Jaka wartość? Jaka jest normalna dla tego etapu ciąży?", etc.
Nie wiem co jest z tymi kobietami, że lekarz coś mówi, boicie się, nie wiecie o co chodzi, a nie drążycie tematu i nie każecie sobie tłumaczyć, tylko lecicie na forum i pytacie. Przecież takich informacji powinien udzielić Wam właśnie lekarz i musicie to egzekwować.Izabela82 lubi tę wiadomość
-
Pocieszę Cię tym, że na wczesnym etapie dosyć często nieprawidłowości wychodzą wlasnie z powodu młodszych ciąż. U mnie też ciągle coś było nie tak i jak sobie przypomnę ten stres, to matko kochana nie czytaj za dużo na Internecie i po prostu czekaj na kolejne usg
-