Szyjka macicy w 13tc
-
Ja przed ciąża miałam w przedziale 2,5-3cm. Teraz do 17 tc pomiary wykazywały 2,8-3,2cm. Mam kontrole co dwa tyg i lekarz mi ją mierzy na usg i bada „ręcznie” twardość i zamknięcie. Ja sporo sobie wypoczywam żeby jej nie nadwyrężać, ale bez przesady. A wiesz jaka długość miałaś przed ciąża?2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Właśnie dziwne...bo nie wiem jaka mialam coś jest wpisane w karcie ale nie potrafię tego rozczytac. Wcześniej lekarz nic nie wspominał o nieprawidlowosciach więc pewnie było ok
Stało się to jak wyjechalam na urlop w góry i tam dostałam plamienia i lekarz w szpitalu stwierdził że mam twardą szyjke i wpisał taka długość. Kazał wypoczywać i zwiększył mi dawkę progesteronu. Co się okazało zrobiłam największy błąd jaki mogłam zrobić WYJECHALAM DO ZAKOPANEGO nigdy bym nie pomyślała że to jest niebezpieczne.. jutro mam wizytę u Pani doktor już u siebie ale do swojego lekarza prowadzącego mam aż 14.08
Mam nadzieję że jutro ona powie co dalej robić i czy coś się zmieniło. Plemienie ustapilo ale martwi mnie ta długość szyjki -
Dziewczyny witam, ja jestem w 7+5tyg moja szyjka jest zaraz na początku wejścia do pochwy twarda wydaje się dużą i ja to nigdy nie umiem rozpoznać czy otwarta czy zamknięta na moje lekko otwarta. Byłam w pon u gina mowil ze fakt jest nisko ale zamknięta. Lepiej jak jest nisko czyli wydłużona? Jestem totalnie zielona.Ciągle coś..
-