X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Szyjka macicy w 13tc
Odpowiedz

Szyjka macicy w 13tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wioletkaaa Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka macie długość szyjki w 13 tc? Martwię się że mam zbyt mała bo 2,1cm

• Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 2,5 jest ok potem trzeba interweniować szew albo pessar, no chyba ze na poczatku ciazy tez miałas krótka. Wymaga to konsultacji z lekarzem z szyjka nie ma zartow a ciaza wczesna

27a73b5519.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciąża miałam w przedziale 2,5-3cm. Teraz do 17 tc pomiary wykazywały 2,8-3,2cm. Mam kontrole co dwa tyg i lekarz mi ją mierzy na usg i bada „ręcznie” twardość i zamknięcie. Ja sporo sobie wypoczywam żeby jej nie nadwyrężać, ale bez przesady. A wiesz jaka długość miałaś przed ciąża?

2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
    Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz pocieszał, że krótka to nie oznacza że nie będzie trzymać. Czasami lepiej trzyma i się tak nie skraca niż dłuższa. Bądź dobrej myśli! Trzymam kciuki.

2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
    Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Lula90 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinna mieć minimum 2.5 cm. Pewnie za kilka tyg jeśli się nie wydłuży to będą zakładać pessar lub coś w tym stylu. Bierz magnez, np. Magne b6 max po 2 tabl. Lekarz Ci pewnie jeszcze przepisze luteine, bo podobno dobrze działa na szyjke.

eh4cm4u.png
  • Wioletkaaa Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziwne...bo nie wiem jaka mialam coś jest wpisane w karcie ale nie potrafię tego rozczytac. Wcześniej lekarz nic nie wspominał o nieprawidlowosciach więc pewnie było ok
    Stało się to jak wyjechalam na urlop w góry i tam dostałam plamienia i lekarz w szpitalu stwierdził że mam twardą szyjke i wpisał taka długość. Kazał wypoczywać i zwiększył mi dawkę progesteronu. Co się okazało zrobiłam największy błąd jaki mogłam zrobić WYJECHALAM DO ZAKOPANEGO nigdy bym nie pomyślała że to jest niebezpieczne.. jutro mam wizytę u Pani doktor już u siebie ale do swojego lekarza prowadzącego mam aż 14.08
    Mam nadzieję że jutro ona powie co dalej robić i czy coś się zmieniło. Plemienie ustapilo ale martwi mnie ta długość szyjki

• Patriszja Nowa

Wysłany: 6 września 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam, ja jestem w 7+5tyg moja szyjka jest zaraz na początku wejścia do pochwy twarda wydaje się dużą i ja to nigdy nie umiem rozpoznać czy otwarta czy zamknięta na moje lekko otwarta. Byłam w pon u gina mowil ze fakt jest nisko ale zamknięta. Lepiej jak jest nisko czyli wydłużona? Jestem totalnie zielona.

Ciągle coś..
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ