X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje torbiel
Odpowiedz

torbiel

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Darianna1 Nowa

Wysłany: 25 października, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jestem w 9 tygodniu ciąży, mam za sobą już w tym roku poronienie, mam sporą torbiel na jajniku (5 cm). Pani Doktor kazała mi prowadzić oszczędny tryb życia, jednak nie dopytałam czy taka mała intensywność aktywności fizycznej jak rower stacjonarny czy orbitrek jest dozwolony, czy to już za dużo, orientujecie się?

• Nadzieja99 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem odpuść ten rowerek, to jednak wysiłek, a torbiel może pęknąć, po prostu daj jej się wchłonąć. Dodatkowo możesz zapytać prowadzącej.

Starania od 01.2023, stymulacja pełna od 02.2024
    Ona👰🏻‍♀️24l.
    PCOS
    Leki w ciąży:
    2x Progesteron benis 100 1 tab.,
    1X Cyclogest 400 1 glob.,
    3x2 Rutinoscorbin,
    Witaminy,
    Acard 150 od 14 tyg. raz dziennie
    On🤵🏽‍♂️24l.
    Badania nasienia w porządku
    "Wiara i nadzieja umierają ostatnie"
    06.05 progesteron 43
    08.05 ⏸️, HCG 24.20
    10.05 HCG 93.19
    16.05 wizyta u gin 👩🏼‍⚕️
    31.05 widzieliśmy twoje serduszko ♥️
    1.07 krwiaczek
    15.07 Pierwsze prenatalne, ślicznie rośniesz maluszku <3
    05.09 💙💙
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ