torbiel mózgu u płodu
-
Nie pamiętam co miał synek znajomej, ale pamiętam, że przy którymś USG wyszło, że coś było na mózgu, możliwe, że jakaś torbiel. Strasznie się stresowała ale na następnym USG nie było po nim śladu i całkowicie się wchłonął.
nutka86 lubi tę wiadomość
-
nanu wrote:Nie pamiętam co miał synek znajomej, ale pamiętam, że przy którymś USG wyszło, że coś było na mózgu, możliwe, że jakaś torbiel. Strasznie się stresowała ale na następnym USG nie było po nim śladu i całkowicie się wchłonął.
-
Mnie wczoraj też spotkała ta sama diagnoza - torbiel w komorze mózgu, tyle, że nie znam jej wymiarów:/ Lekarka kazała się nie martwić i wierzyć, że się wchłonie. Ja wiem, że mam się nie denerwować, ale to okropnie trudne. Za dwa tygodnie mam wizytę i badanie połówkowe. Co się okaże nie wiem.
nutka a jak twoja historia się skończyła? -
Wczoraj byłam na dodatkowym USG połówkowym, tak dla upewnienia się i kolejny (już 3ci) lekarz potwierdził to, co nix pisała na 99,99% torbiele w splocie podpajęczynówkowym się wchłaniają. I że można by się martwić gdyby komora mózgu boczna była powiększona ponad 1 cm. U naszego maluszka powoli torbiel się wchłania, więc trzeba dalej obserwować.
-