X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje torbiel splotu naczyniówkowego
Odpowiedz

torbiel splotu naczyniówkowego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas badania lekarz wykrył coś na główce dziecka, czego nie powinno być :(
    Podejrzewa torbiel splotu naczyniowkowego :( W srode ide do szpitala na patologie ciązy na konsultacyjne usg.
    Słyszała któraś o czyms takim, bo ja nigdy wczesniej. Podobno to może się wchłonąć, ale nie musi. Boże jak ja się boję

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie. A duża ta torbiel?
    Synkowi mojej kuzynki wykryli coś takiego w 20 tc, w 32 tygodniu też było, a po porodzie już nie miał torbieli. Wchłonęła się.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• ada89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego wszystkiego nawet nie wiem ile ma :( ale na usg było tak w wielkosci oka dziecka... takze napewno pare dobrych mm

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zniknie. To tylko kłębowisko naczyń krwionośnych. Moja córka miała takie na rączce po urodzeniu. Tez zniknęło nie wiem kiedy. Będzie dobrze.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ