X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje torbiel w zaawansowanej ciazy
Odpowiedz

torbiel w zaawansowanej ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gniewna Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest mozliwosc,zeby torbiel na jajniku zrobila sie dopiero w 7 miesiacu? Bylam na usg, lekarz zobaczyl torbiel 10 cm,po czym nagle ta torbiel znikla. Stwierdzil,ze dziecko tak sie ulozylo i to byly wody plodowe. Jednak ja jestem niepewna. Dodam,ze miesiac temu na usg bylo wszystko ok

• gniewna Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prosze o pomoc

• Asia_UK Nowa

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam cyste na jajniku takze 10 cm, lecz moja zostala wykryta na 12 tygodniowym usg. Dziwne ze wczesniej jej nie zauwazono... Ale skoro zniknela to chyba dobrze :)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podnoszę temat. Jestem w 23 tygodniu ciąży i mam sporą torbiel na prawym jajniku (4.5 × 6.0cm).
    Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji? Co na to lekarze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 21:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a jak ja mowie ze mnie boli jajnik co jakis czas tongin anip uznal ze jajnikow na tym etapie ciazy nie sprawdzi bo nie widac a tez sie torbieli obawian

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ