X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje torbiel w zaawansowanej ciazy
Odpowiedz

torbiel w zaawansowanej ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gniewna Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest mozliwosc,zeby torbiel na jajniku zrobila sie dopiero w 7 miesiacu? Bylam na usg, lekarz zobaczyl torbiel 10 cm,po czym nagle ta torbiel znikla. Stwierdzil,ze dziecko tak sie ulozylo i to byly wody plodowe. Jednak ja jestem niepewna. Dodam,ze miesiac temu na usg bylo wszystko ok

• gniewna Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prosze o pomoc

• Asia_UK Nowa

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam cyste na jajniku takze 10 cm, lecz moja zostala wykryta na 12 tygodniowym usg. Dziwne ze wczesniej jej nie zauwazono... Ale skoro zniknela to chyba dobrze :)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podnoszę temat. Jestem w 23 tygodniu ciąży i mam sporą torbiel na prawym jajniku (4.5 × 6.0cm).
    Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji? Co na to lekarze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 21:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a jak ja mowie ze mnie boli jajnik co jakis czas tongin anip uznal ze jajnikow na tym etapie ciazy nie sprawdzi bo nie widac a tez sie torbieli obawian

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ