Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje tsh obniżone po tabletkach a podwyzszone ft3
Odpowiedz

tsh obniżone po tabletkach a podwyzszone ft3

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam do Was pytanie. 2 tygodnie temu dostałam wyniki badań krwi w tym tsh gdzie wyszło mi 2,62. Dostałam tabletki authyrox n 25 i dzisiaj zrobiłam badania krwi i odebralam wyniki. Po 10 dniach brania tych tabletek tsh spadło mi do 1,13. Zrobiłam dodatkowo badanie ft3 i ft4.
    Ft3 mam podwyzszone do 3,86 norma do 3,71. Ft4 0,91 a norma jest dp 1,48.
    I tu moje pytanie. Mam tą niedoczynność taczycy? no bo jednak zanim bralam tabletki miałam tsh podwyzszone, ale niby liczy sie najbardziej wynik ft3 i ft4 i teraz już do konca zgłupialam. Prosze o pomoc:)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • fo09czka Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej bardzo ładnie spadło Tobie tsh co do ft3 to jest ważne czy stosujesz suplementacje jodu? Najlepiej umów się do swojego endokrynologa w celu omówienia wyników może zaproponuje suplementacje jodu lub zmodyfikuje dawkę. U mnie endokrynolog nie badał ft3 tylko tsh i ft4

34bwgzu3qov4higv.png

ex2bupjyy1j7l7t7.png

Nasza Córeczka Marysia 03.09.2014 [*] - 9tc
    Aniołek 29.12.2014 [*] - 8tc ciąża pozamaciczna

• natalka1988 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedz:) właśnie od endokrynologa wróciłam, to była moja pierwsza wizyta. Nadal kazał brać euthyrox n25 i nic po za tym, pytalam sie o ft3 ale on powiedział ze to nie jest wazne, wazniejsze jest ft4 i za miesiąc mam wizyte ponownie i musze zbadac tsh i ft4 czy jest w normie. pytałam sie o ten jod ale powiedział ze nie bo w tych tabletkach tez jest jod

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ