X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Usuwanie zęba w ciąży
Odpowiedz

Usuwanie zęba w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kate95 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Mam do usunięcia górną siódemkę.Nie mam możliwości jej leczenia ponieważ była już leczona kanałowo,a na leczenie pod mikroskopem trzeba czekać u mnie 2/3 miesiące,a poza tym jest mi odmawiane RTG.Zęba odczuwam już od miesiąca.Zastanawiam się co robić,zaczęłam drugi trymestr ciąży.Miała któraś z was usuwanego?Lepiej chyba usunąć niż stwarzać zagrożenie dla dziecka?

preg.png. age.png
  • Duśka202 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usuwałam 8 w bodajże 15 tygodniu ciąży i wszystko było w porządku. Mam wrażenie ze nawet lepiej sie goiła niż pozostałe. Drugi trymestr jest najbezpieczniejszy i jeżeli chodzi o zeby to lepiej usunąć, bo rozwój infekcji to dla dziecka duże ryzyko

18 cs o ciąże

29.01 -> ⏸️
    Beta -> 285 (31.01) -> 885 (03.02) -> 10 134 (10.02)
    24.03 -> 5,6 cm bejbika, 151 BPM <3

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ