X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Usuwanie zęba w ciąży
Odpowiedz

Usuwanie zęba w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kate95 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Mam do usunięcia górną siódemkę.Nie mam możliwości jej leczenia ponieważ była już leczona kanałowo,a na leczenie pod mikroskopem trzeba czekać u mnie 2/3 miesiące,a poza tym jest mi odmawiane RTG.Zęba odczuwam już od miesiąca.Zastanawiam się co robić,zaczęłam drugi trymestr ciąży.Miała któraś z was usuwanego?Lepiej chyba usunąć niż stwarzać zagrożenie dla dziecka?

preg.png. age.png
  • Duśka202 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usuwałam 8 w bodajże 15 tygodniu ciąży i wszystko było w porządku. Mam wrażenie ze nawet lepiej sie goiła niż pozostałe. Drugi trymestr jest najbezpieczniejszy i jeżeli chodzi o zeby to lepiej usunąć, bo rozwój infekcji to dla dziecka duże ryzyko

18 cs o ciąże

29.01 -> ⏸️
    Beta -> 285 (31.01) -> 885 (03.02) -> 10 134 (10.02)
    24.03 -> 5,6 cm bejbika, 151 BPM <3

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ