Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wada genetyczna
Odpowiedz

Wada genetyczna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewa19911 Nowa

Wysłany: 12 grudnia 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Piszę do Was z pytaniem o ciąże, które zakończyły się z powodu wady genetycznej płodu. Jak to jest, jaki mechanizm odpowiada za to, że część tych ciąży obumiera naturalnie, a część jednak nie? Rok temu urodziłam syna, u którego zdiagnozowano wadę genetyczną powodującą głęboką niepełnosprawność intelektualną i fizyczną. Wada losowa, nie dziedziczona, prawdopodobieństwo 1:15 000. I...ciągle wraca do mnie wyrzut sumienia. Że to moja wina, że to ja sprowadziłam go na ten świat. Starając się o ciążę miałam bardzo krótką fazę lutealną (7-8dni), więc dostałam od lekarza luteinę. Teraz myślę sobie, że ta krótka faza może była znakiem, że z komórkami jajowymi coś jest nie tak, że trzeba było się wstrzymać, uregulować swój organizm. To była moja druga ciąża, problem z fazą lutealną miałam już od dawna i w pierwszej ciąży to właśnie po luteinę ustały moje plamienia, dlatego i ja i lekarz uznaliśmy, że to dobra opcja na drugą ciążę.

• Inka Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2024, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem, ja spodziewam się córeczki z zd I wada serca, córeczka wymodlona, wystarana, mnóstwo pieniędzy wydane na suplementy, badania, żadnego problemu z zajściem w ciążę, 3 ciążę zdrowe dzieci, później 2 poronienia na bardzo wczesnym etapie i tu może powinna zapalić się czerwona lampka no ale czasu już nie cofnę i zaszłam w obecną ciążę w 1 cyklu. Nigdy nie miałam problemu z progesteronem, plamieniami, cukrzycą itp.
    Myślę że tylko jeden Bóg wie dlaczego tak wyszło a nie inaczej... może kiedyś się dowiemy...
    Ściskam.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ