Wielowodzie i duże dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
z dobrych newsow to to, ze jednak nie ma wielowodzia przy nadcsinieniu :--)))bo dzis AFI 17, a tydz temu bylo 22.7 wiec cipka musiala posikac sie jednak akurat na pomiar..
a chyba osiwieje jeszcze w ciazy na numery tej mej dzieczynki ;--))to dopiero bedzie maly rozbojnik Cypisek chyba a nie Karolka
a zeszyt z pomiarami cis wypadl ok, ginka stwierdzila ze rzeczywiscie plus i do 110 moze byc i zaden z pomniarow jeszcze ja, nie powala :++))))Martynika, Eweloka84, monalisa lubią tę wiadomość
-
MagdaO wrote:judith, a lekarz nie skierował cię na patologię ciąży w celu przeprowadzenia dokładnych badań genetycznych(usg, ale przeprowadzone przez specjalistów zajmujących się wadami płodów)? Niestety wielowodzie i krótsza kość udowa są markerami zespołu Downa, powinno się sprawdzić czy nie ma większej ilości markerów. Moja Zuza w 30 t.c. miała 4 markery (wielowodzie, krótsza kość udowa, płaski profil twarzy i podwójna bańka żołądka) lekarz na patologii powiedział, że jest 50% szans na to, że Zuza będzie zdrowa, niestety nie mieliśmy tyle szczęścia. Ale chodzi mi o to, że dwa markery, tak jak w Twoim przypadku o niczym nie przesądzają. Jednak uważam, że powinnaś trafić na patologię, chociażby po to, aby kontrolować wielowodzie.
Życzę Ci, aby wszystko było w porządku i spokoju, chociaż dokładnie wiem, jak to jest gdy takie wiadomości odbierają radość bycia w ciąży. Nie chcę, za dużo pisać na forum, bo nasza historia niestety jest "tragedią" dla kobiet oczekujących maleństwa, nie chciałaby naprawdę nikogo straszyć ani dołować, bo jestem tu aby wspierać Ale jakbyś naprawdę chciała wiedzieć coś konkretniejszego to zapraszam na priv
Witaj Magda. w jaki sposób mogę sie z Tobą skontaktowac?;] -
U nas co prawda wielowodzia nie było, ale od 13tc aż do samego końca ciąży główka była większa o 3 tygodnie, brzuszek tak samo, a kość udowa albo odpowiadała tygodniowi ciąży i np. w 36 tc mieliśmy główkę i brzuszek jak na 39tc, a nóżki jak na 35tc Wszystko dobrze się skończyło, Maluch zdrowy
-