Wizyta u psychologa
-
Najpierw jest luźna rozmowa, w zależności czy to psychoterapia to podpisuje się kontrakt, który uwzględnia pewne oczekiwania i zasady. Mówisz dlaczego się zgłaszasz, psycholog analizuje twój rozwój, sprawdza czy naprawdę tego chcesz i jesteś gotowa by coś zmienić. Na stronie Avigon mozesz umówić sie z psychologiem na rozmowę online, jeśli coś takiego jest dla Ciebie wygodniejsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 11:59
-
Hej , nie nie musisz się przygotowywać. Może tylko nastaw się na to ,ze nie zawsze od razu trafisz na kogoś kto ci podpasuje. To ważne aby się nie zniechęcać nawet jeśli stwierdzisz po pierwszym spotkaniu ze to do ciebie nie trafia. Ważne żeby znaleźć osobę ,która wzbudzi zaufanie i nie będziesz czula się skrępowana . Są różne formy psychoterapii. Sama korzystałam z pomocy kilku psychologów.Starania od 09.2018
05.2019 - Aniołek 3.5 mm(6 tc)
07.2020 - Aniołek 3.5 mm(6 tc) -
Hej Dziewczyny.
Piszę głównie do kobiet, które już są mamami, albo planują zajść w ciążę. 🤰🤱
Wraz z moim partnerem bardzo chcemy mieć dziecko, ale ja bardzo się boję ciąży. Nie umiem sobie wyobrazić jak bardzo boli poród. Tak, głównie boję się samego porodu i towarzyszącego mu bólu.
Wiem że to podobno po zobaczeniu dziecka mija, ale ta bariera jest tak duża, że cały czas zastanawiam się czy jestem na to gotowa.
Nie boję się macierzyństwa, wstawania w nocy, karmienia itp.. ale poród mnie przeraża... 🙁
Czy któraś z Was też miała taki lęk? Jak sobie poradziłyście? Może jakaś wizyta u psychologa i ginekologa mi pomoże? Znacie może jakich specjalistów od tego typu przypadków? -
Ciąża i poród to indywidualna sprawa i nie ma co sugerować się innymi osobami. Może być różnie. Może być super szybki i łatwy, może być długi i męczący. Ale jeśli ten strach powstrzymuje Cię od ciąży to udaj się do psychologa.
Więcej informacji na temat wizyt u psychologa oraz psychiatry znajdziesz na tej stronie https://psychiatra.edu.pl/blog/Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2023, 14:25
-
Pierwsze spotkanie u psychologa to z reguły konsultacja psychologiczna i bywają sytuacje, że już jedno spotkanie wystarczy do rozwiązania problemu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 18:59
-
Nic szczególnego, standardowe pytania:wiek, jak śpisz, jak jesz, jak się czujesz w ciągu dnia,a jak wieczorem, jak z koncentracją u ciebie. Może zapytać czy przyjmujesz jakieś leki. Ogólnie nic stresującego mimo że ja swoje pierwszej wizyty bałam się jak ognia haha
https://jaw.pl/2023/10/psychoterapia-online-o-czym-pamietac-przy-pierwszej-wizycie/
od siebie polecam zajrzeć sobie na stronę. Jest tutaj więcej porad na temat pierwszej wizyty u psychologa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 14:43
-