X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Woda w plucach , plyn w karku
Odpowiedz

Woda w plucach , plyn w karku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maj Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam . jestem w ciazy i od poczatku zagrozonej , w 9 tyg u gin. Dowiedzialama sie ze moje dziecko ma powiększone nt 6.6 mm . i ze bedzie chore . w 11 tyg potwierdzilo sie i tak samo . reszta rozwiajala sie prawidlowo nb zaznaczono .. W 14 tyg mialam miec animopunkcje ale nie zgodizlaam sie ze względu na duze ryzyko poronienia . i po badaniach penetralnych w specjalnej klinice powiedzili ze dziscko rozwija sie prawidlowo ale ze wzgelu na to nt nie sa w stanie powiedziec czy dziecko będzie chore czy moze tez urodzic sie zdrowe .. Nie ma 100 % pewnosci. jestem teraz w 16 tyg bylam u lekarza innego bo od paru dni boli mnie strasznie brzuch ( do tego mam jeszcze zakazenie drog moczowym ) i lekarz mnie zalamal powiedział ze dziecko ma strasznie duzo plynu na karku, plyn w plucach , jego pluca.sa za blisko.siebie oraz serce jest trochę za bardzo przesuniete w prawa Stone i ze dziwcko nie przezyje i moze dac mi zaswiadzwniw o przerwanie ciazy ;( . ide jeszcze do innego leakrza prywatnie ktory zobaczymy co powie ;( co inny lekarz mowi co innego .. Jestem zalamana nie wiem co robic.. Ktos mial podobny przypadek i donosil ciaze ? Czy z dzieckiem bylo ok ? Bliscy mowia zebym przerwala ciążę ze mniej to przezyje ale ja tak bardzo licze na to ze moze urodzi sie zdrowe albo ze urodzi sie chore ale bedzie ze mna i zrobie wszzystko to co moge by mu dac wszystko co moglam .. ;(

Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zrób test genetyczny z twojek krwi, np. Nifty, Harmony. Skutecznosc podobna do amnio. Koszt ok 2500.

polkosia lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ