X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Woda w plucach , plyn w karku
Odpowiedz

Woda w plucach , plyn w karku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maj Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam . jestem w ciazy i od poczatku zagrozonej , w 9 tyg u gin. Dowiedzialama sie ze moje dziecko ma powiększone nt 6.6 mm . i ze bedzie chore . w 11 tyg potwierdzilo sie i tak samo . reszta rozwiajala sie prawidlowo nb zaznaczono .. W 14 tyg mialam miec animopunkcje ale nie zgodizlaam sie ze względu na duze ryzyko poronienia . i po badaniach penetralnych w specjalnej klinice powiedzili ze dziscko rozwija sie prawidlowo ale ze wzgelu na to nt nie sa w stanie powiedziec czy dziecko będzie chore czy moze tez urodzic sie zdrowe .. Nie ma 100 % pewnosci. jestem teraz w 16 tyg bylam u lekarza innego bo od paru dni boli mnie strasznie brzuch ( do tego mam jeszcze zakazenie drog moczowym ) i lekarz mnie zalamal powiedział ze dziecko ma strasznie duzo plynu na karku, plyn w plucach , jego pluca.sa za blisko.siebie oraz serce jest trochę za bardzo przesuniete w prawa Stone i ze dziwcko nie przezyje i moze dac mi zaswiadzwniw o przerwanie ciazy ;( . ide jeszcze do innego leakrza prywatnie ktory zobaczymy co powie ;( co inny lekarz mowi co innego .. Jestem zalamana nie wiem co robic.. Ktos mial podobny przypadek i donosil ciaze ? Czy z dzieckiem bylo ok ? Bliscy mowia zebym przerwala ciążę ze mniej to przezyje ale ja tak bardzo licze na to ze moze urodzi sie zdrowe albo ze urodzi sie chore ale bedzie ze mna i zrobie wszzystko to co moge by mu dac wszystko co moglam .. ;(

Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zrób test genetyczny z twojek krwi, np. Nifty, Harmony. Skutecznosc podobna do amnio. Koszt ok 2500.

polkosia lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ