Witam . jestem w ciazy i od poczatku zagrozonej , w 9 tyg u gin. Dowiedzialama sie ze moje dziecko ma powiększone nt 6.6 mm . i ze bedzie chore . w 11 tyg potwierdzilo sie i tak samo . reszta rozwiajala sie prawidlowo nb zaznaczono .. W 14 tyg mialam miec animopunkcje ale nie zgodizlaam sie ze względu na duze ryzyko poronienia . i po badaniach penetralnych w specjalnej klinice powiedzili ze dziscko rozwija sie prawidlowo ale ze wzgelu na to nt nie sa w stanie powiedziec czy dziecko będzie chore czy moze tez urodzic sie zdrowe .. Nie ma 100 % pewnosci. jestem teraz w 16 tyg bylam u lekarza innego bo od paru dni boli mnie strasznie brzuch ( do tego mam jeszcze zakazenie drog moczowym ) i lekarz mnie zalamal powiedział ze dziecko ma strasznie duzo plynu na karku, plyn w plucach , jego pluca.sa za blisko.siebie oraz serce jest trochę za bardzo przesuniete w prawa Stone i ze dziwcko nie przezyje i moze dac mi zaswiadzwniw o przerwanie ciazy ;( . ide jeszcze do innego leakrza prywatnie ktory zobaczymy co powie ;( co inny lekarz mowi co innego .. Jestem zalamana nie wiem co robic.. Ktos mial podobny przypadek i donosil ciaze ? Czy z dzieckiem bylo ok ? Bliscy mowia zebym przerwala ciążę ze mniej to przezyje ale ja tak bardzo licze na to ze moze urodzi sie zdrowe albo ze urodzi sie chore ale bedzie ze mna i zrobie wszzystko to co moge by mu dac wszystko co moglam .. ;(
Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
Zaczynamy starania o 2 dzieciątko