X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wrzesień 2020
Odpowiedz

Wrzesień 2020

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Baki1982 Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baki1982 Dzisiaj, 08:16
    Hej dziewczyny :)
    Ja mam już stresik .
    Mam termin cc na 7 września w salve.
    Tydzień temu na wizycie dowiedziałam się ze mały ma 2400 i muszę go trochę podtuczyć przez te 3 tyg. bo jest ok.2 tyg za mały i to wina łożyska
    Dostałam leki i zastrzyki i mam polegiwać.Przytyłam tylko 10,5 kg choć jadłam normalnie a nawet mąż sie czasem śmiał ze mialam zrywy ze jadłam wieczorami tyle co on.
    Martwię się ze będzie za malutki choć sama jestem filigranowa i jak się rodziłam miałam 2600 a mąż 3500.
    No i dodatkowo przez pandemię przy porodzie nie będzie męża i później przez te 3 dni pewnie tez nie bedzie odwiedzin:(
    Któraś z Was bedzie tez rodziła 7 września w salve?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie rodze teraz ale ze spokojem 2400 to juz nie taka mala waga a do terminu CC masz jeszcze czas. 2 tyg.mniejsze dziecko miesci sie jeszcze w normach. A w ktorym tygodniu ciazy Jestes obecnie?
    No i z tego co piszesz Ty tez duza sie nie uridzilas wiec dziecko tez moze mniejsze sie urodzic. Wazne,ze urodzi sie juz o czasie czyli zwykle dzieci supet sobie radza. No i dobrze,ze obstawili Cie lekami i ze jestes pod opieka.
    Rozumiem Twoj stres gdyz mam 2 dzieci z hipotrofia - niska masa urodzrniowa (syn waxyl 2040 a corka urodzona w 40 tc z waga 2700)
    Pozdrawiam cieplo i staraj sie malo stresowac bo stres tez zle wplywa na przyrosty. Odpoczywaj,spaceruj i jedz zdrowo.

• Baki1982 Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej. Nie rodze teraz ale ze spokojem 2400 to juz nie taka mala waga a do terminu CC masz jeszcze czas. 2 tyg.mniejsze dziecko miesci sie jeszcze w normach. A w ktorym tygodniu ciazy Jestes obecnie?
    No i z tego co piszesz Ty tez duza sie nie uridzilas wiec dziecko tez moze mniejsze sie urodzic. Wazne,ze urodzi sie juz o czasie czyli zwykle dzieci supet sobie radza. No i dobrze,ze obstawili Cie lekami i ze jestes pod opieka.
    Rozumiem Twoj stres gdyz mam 2 dzieci z hipotrofia - niska masa urodzrniowa (syn waxyl 2040 a corka urodzona w 40 tc z waga 2700)
    Pozdrawiam cieplo i staraj sie malo stresowac bo stres tez zle wplywa na przyrosty. Odpoczywaj,spaceruj i jedz zdrowo.[/QUOTE
    ]
    Teraz jestem w 36 tc +4 i w środę mam wizytę kontrolną więc okaże się jak postępy.
    Również Cię pozdrawiam i dziękuję za słowa otuchy :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ