Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wysoki testosteron w ciąży
Odpowiedz

Wysoki testosteron w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mayday Nowa

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem na początku ciąży. Jakiś tydzień temu (jak jeszcze o ciąży nie wiedziałam) mój endokrynolog zapewniał mnie, że na ciążę nie mam szans przy testosteronie 76 ng/dl (górna norma), a jeśli się uda in vitro, to i tak poronię. W ciążę zaszłam naturalnie po stymulacji owulacji. Dziś kontrolnie znów zrobiłam badania testosteronu i okazuje się, że jest wyższy ok. 100 ng/dl. Biorę metforminę, piję miętę i już nie wiem, co jeszcze mogę zrobić, by spadł. Endokrynolog twierdził, że podwyższony testosteron jest ryzykowny w przypadku córki. Czy ktoś był w podobnej sytuacji?

• Anna1983! Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten sam problem. To jakoś można leczyć?

• Irola Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam badania testosteronu pół roku temu, wyszedł 80 (górna granica w lab). Teraz jestem w 6 tygodniu ciąży, przy stymulacji owulacji. Na ostatnim usg nie było jeszcze widać zarodka i mam już czarne myśli :( teraz zastanawiam się jaki mam testosteron... I czy podwyższony może mieć wpływ na rozwój ciąży

oar8skjo5n2yr83t.png

PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ