X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wysokie d'dimery
Odpowiedz

Wysokie d'dimery

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Odebrałam dziś moje badania. D'dimery wyszły 510. Trochę się martwię bo wynik jest powyżej normy. Przy jakich wartościach brałyście leki ? Wizytę mam dopiero w poniedziałek ale bardzo się martwię. :(

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj.
    Dlaczego robilas badanie ddimerow? Pytam bo zwykle zaleca sie badanie gdy bierze sie juz heparyne lub jest jakis problem zdrowotny np.zylaki w ciazy.
    Czesto badania krwi w ciazy wychodza za wysokie lub za niskie podczas ciazy a ddimery tez im wyzsza ciaza rosna. Najlepiej skonsultuj to z ginekologiem a gdy ten za bardzo nie zna sie to z hematologiem. Czasami polecaja Acard a czasami heparyne a czasami nic po prostu ze tak powiem taki urok ciazy.
    A i jeszcze inne sa normy dla kobiet w ciazy a zwykle nie sa one podane w normach laboratoryjnych.

Ania0306 lubi tę wiadomość

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa bardzo dziękuję za odpowiedź. Badanie robiłam, ponieważ mam żylaki. Nie jakoś bardzo zaawansowane ale są. Byłam dziś na wizycie. Doktor powiedział, że tak może być w ciąży i dopiero jak jest ponad 1000 to się daje leki. Za tydzień mam wizytę jeszcze u drugiego doktora to poznam jego opinię. Na pewno za jakiś czas powtórzę to badanie, żeby zobaczyć jak się sytuacja ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 11:28

inessa lubi tę wiadomość

iv09jw4z1f5kql8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no to b.dobrze ze juz po wizycie Jestes. Wazne abys tego pilnowala i raz na miesiac robila to badanie, choc im dalsza ciaza to moga one rosnac.
    Spokojnej dalszej ciazy zycze :)

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszam się, że mogły być zawsze gorsze. Też tak doktor mówił, że mogą być z czasem wyższe wartości. Dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 11:35

iv09jw4z1f5kql8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie ze moga byc gorsze ale przy zylakach nawet malych lepiej kontrolowac sytuacje chodxi tez o Twoje zdrowie.
    Ja mam APS i moje ddimery sa powyzej 1000 nawet poza ciaza biore Acard caly czas a w ciazach heparyne bralam. hematolog mowi ze to i tak niezly wynik. Tak z obsrrwacji to i tak co lekarz to inne podejscie. Wazne ze Jestes pod opieka lekarza i wiesz co sprawdzac.

• nanana Koleżanka

Wysłany: 3 października 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ddimery 1000 i lekarze mówili, że w ciąży to normalne, że są podwyższone. Żadnych leków nie dostałam.

relg3e5eso9hbo5j.png

f2wli09kz9yzaw8v.png

Aniołek 13.09.2014 - 9 tc - cp

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ