X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wysokie komórki NK
Odpowiedz

Wysokie komórki NK

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

czy są tutaj dziewczyny, które mają wysokie komórki natural killers i mimo to udało im się zajść w ciąże?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 12:53

• sssss Debiutantka

Wysłany: 21 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, miałam problem z nk i ogólnie odchylenia w immunofenotypem, zaszłam w ciążę naturalnie ale od razu dostałam intralipid (wlewy do 20 tyg) i encorton. Obecnie 27 tc:)

kaaarolynaaa lubi tę wiadomość

3jgx3e3kklavcaph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sssssa pamiętasz może jaką miałaś ilość nk? U mnie wynosi 16%. Może być z tego co wiem 10%. Obecnie przyjmuje Matypred 8mg, a od poniedziałku mam przyjmować 4mg?
    Powiedz czy leki zaczęłaś brać dopiero w ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sssss a długo się w ogóle starałaś?

• sssss Debiutantka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starałam się 18 cykli, miałam szykować się do inseminacji i wcześniej przyjmować intralipid oraz encorton do stymulacji, ale lekarze się wstrzymali bo miałam za wysokie tsh (około 4). I kiedy straciłam nadzieję, to zaskoczyło:) bez leków. Po pozytywnym teście od razu przyjęłam duphadton. To co zmieniłam w stylu życia to zaczęłam regularnie praktykować joge (proste ćwiczenia z youtuba) bo gdzieś wyczytałam że wysokie nk mogą wynikać też że stresu itp. Miałam ich 13% w pierwszej fazie cyklu. Do tego nieprawidłowy stosunek limfocytow pomocniczych i cytotoksycznych.

3jgx3e3kklavcaph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi moja dr mówiła NK sprawdza się po owulacji bo w tym czasie jest ich najwięcej. Ja mam 16%.
    Z tego co mi wiadomo to jest to choroba immunologiczna wiec nie sądzę że akurat joga powoduje spadek tych komórek :) zazdroszczę ze Ci się udało :)
    Ja staram się od 2010 roku ale dopiero w 2017 trafiłam na dobrego specjalistę.

morika39 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ