X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Za krótka kość udowa do wieku ciąży
Odpowiedz

Za krótka kość udowa do wieku ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Susana89 Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem w 35 tc, kość udowa na usg jest krótsza od wieku ciąży o 3 tygodnie, na siatkach centylowych w 4 percentylu :( pozostałe parametry ok. Czy któraś z Was tak miała i wszystko było w porządku ? Strasznie się martwię :(

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana89 wrote:
    Hej, jestem w 35 tc, kość udowa na usg jest krótsza od wieku ciąży o 3 tygodnie, na siatkach centylowych w 4 percentylu :( pozostałe parametry ok. Czy któraś z Was tak miała i wszystko było w porządku ? Strasznie się martwię :(

Hej. U nas była głowa za duża o 3 tygodnie, a synek urodził się z normalną głową. Po pierwsze usg nie jest super dokładne, po drugie dzieci rosną skokowo, po trzecie różna jest uroda dzieci i może mieć krótkie nogi przykładowo. Głowa do góry, na następnym usg pewnie się wyrówna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2024, 21:52

Susana89, KasiaKP lubią tę wiadomość

age.png
  • Susana89 Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2024, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Hej. U nas była głowa za duża o 3 tygodnie, a synek urodził się z normalną głową. Po pierwsze usg nie jest super dokładne, po drugie dzieci rosną skokowo, po trzecie różna jest uroda dzieci i może mieć krótkie nogi przykładowo. Głowa do góry, na następnym usg pewnie się wyrówna

Dzięki, wiem że nie mam wpływu na to co będzie , ale naczytałam się o dysplazjach i achondropazajach i się trochę podłamałam

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ