X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Za krótka kość udowa do wieku ciąży
Odpowiedz

Za krótka kość udowa do wieku ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Susana89 Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem w 35 tc, kość udowa na usg jest krótsza od wieku ciąży o 3 tygodnie, na siatkach centylowych w 4 percentylu :( pozostałe parametry ok. Czy któraś z Was tak miała i wszystko było w porządku ? Strasznie się martwię :(

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana89 wrote:
    Hej, jestem w 35 tc, kość udowa na usg jest krótsza od wieku ciąży o 3 tygodnie, na siatkach centylowych w 4 percentylu :( pozostałe parametry ok. Czy któraś z Was tak miała i wszystko było w porządku ? Strasznie się martwię :(

Hej. U nas była głowa za duża o 3 tygodnie, a synek urodził się z normalną głową. Po pierwsze usg nie jest super dokładne, po drugie dzieci rosną skokowo, po trzecie różna jest uroda dzieci i może mieć krótkie nogi przykładowo. Głowa do góry, na następnym usg pewnie się wyrówna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2024, 21:52

Susana89, KasiaKP lubią tę wiadomość

age.png
  • Susana89 Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2024, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Hej. U nas była głowa za duża o 3 tygodnie, a synek urodził się z normalną głową. Po pierwsze usg nie jest super dokładne, po drugie dzieci rosną skokowo, po trzecie różna jest uroda dzieci i może mieć krótkie nogi przykładowo. Głowa do góry, na następnym usg pewnie się wyrówna

Dzięki, wiem że nie mam wpływu na to co będzie , ale naczytałam się o dysplazjach i achondropazajach i się trochę podłamałam

• Susana89 Znajoma

Wysłany: 15 maja, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię uptade - może komuś się przyda :) synek urodził się porporcjonalny- 53 cm. Teraz ma 3,5 miesiąca i długością ciała jest w 88 centylu :)

promykk, Patabr, Zielona13, Kaktusowa, Bergamotka94 lubią tę wiadomość

• davidtechexpert Nowa

Wysłany: 13 czerwca, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, doskonale rozumiem, jak bardzo możesz się martwić — to zupełnie naturalne, gdy na USG wychodzi coś niepokojącego. Kość udowa mierzona trochę poniżej wieku ciążowego może być po prostu indywidualną cechą, czasem zależną od genów (np. jeśli rodzice są niżsi). Skoro wszystkie inne parametry są w porządku, to naprawdę dobry znak. Oczywiście warto wszystko konsultować na bieżąco z lekarzem prowadzącym lub specjalistą, żeby mieć spokojną głowę.

W międzyczasie postaraj się zadbać o siebie i trochę się odprężyć — może nawet czymś się zająć dla odwrócenia myśli. Jeśli lubisz gry, zajrzyj tutaj – Unibet oferuje lekkie gry, które mogą być fajną rozrywką nawet w czasie ciąży. 😊

Trzymam kciuki za spokojny i zdrowy dalszy przebieg ciąży! 💛

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ