X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Za małe CRL w stosunku do wieku ciąży
Odpowiedz

Za małe CRL w stosunku do wieku ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny,

Wczoraj byłam u gina (13tyg+1d), miałam mieć robiony test podwójny, niestety okazało się, że CRL dziecka wskazuje, że jest dopiero ok 11 tydzień.
    Zarodek ma dopiero 4 cm, a w tym czasie powinien mieć już ok 9 cm, aby pappa miało w ogóle sens.
    Martwi mnie ta rozbieżność, do tego martwi mnie, że wzrost nie przyspiesza (tak jak to jest na wykresach bbfriend odnośnie długości crl, u mnie rośnie ale wolniej), nie zapytałam o to niestety lekarki. Mówiła, aby nie panikować, bo to o niczym nie świadczy a na tym etapie wszystko może się wydarzyć (?!)
    No i się zaczęło, grzebanie na forach, czytanie, myślenie, niespanie.
    Czy któraś z was miała tak i wszytko dobrze się skończyło?

• Leticia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojkaojka, ale 9 cm na 13+1 to byłoby z kolei strasznie dużo. Raczej 6-7,5cm powinno być. A jesteś pewna daty poczęcia? Jest możliwe, że ciąża jest jednak młodsza?

Ojkaojka lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letica ma rację. Mam taką aplikację ciąży gdzie faktycznie dzidziuś w 13 tygodniu ma około 6,5- 7,5 cm. A 9 cm gdzieś dopiero około 14/15 tygodnia :) Twoja ciąża może po prostu jest młodsza i miałaś później owulację.

Ojkaojka lubi tę wiadomość

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, owulacja była trochę później, bo w 18|19 DC, ale żeby az ponad trzy tygodnie rozbieżności?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ