X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Za niskie HC, a BPD w normie
Odpowiedz

Za niskie HC, a BPD w normie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • b-c Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

Dzisiaj byłam na USG i wyszło, że HC dziecka jest o 2 tyg i 3 dni do tyłu, ale BPD jest w normie, a nawet troszkę wyprzedza wiek ciąży. Czy któraś z Was miała taką sytuację? Pocieszam się, że może lekarka źle zmierzyła.... Okazuje się, że HC jest teraz mniejsze niż było 2 tygodnie temu. To chyba niemożliwe, że główka się zmniejszyła....

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w niedzielę FL pokazało 67mm (35tc), a we wtorek na tym samym sprzęcie 57mm (29tc). Czyli noga skurczyła się dziecku w ciągu 3 dni o 1 cm, czyli kilka tygodni! Mój wniosek jest taki, żeby nie wierzyć święcie w usg, a jaki ma brzuszek czy nóżkę to już zobaczymy jak się urodzą, bo nie ma sensu teraz niepotrzebnie się stresować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To po prostu błędy w pomiarach ;) Gdyby coś było nie tak lekarz by na pewno powiedział :)

• Ivona12 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Odświeżam wątek niestety :(
    Do 31 tc wszystkie pomiary mojego Maluszka były w normie.
    Na ostatnim usg (35 tc) wszysło coś bardzo dla mnie dziwnego

31tc:
    BPD 82,1 ( 33tc )
    HC 304 (33t6d)
    AC 270 (31tc)
    FL 62,9 ( 32tc)

35tc
    BPD 90,2 ( 36t 3d)
    HC 310 (34t 4d)
    AC 336 (37tc)
    FL 70,5 ( 36t 3d)

3 badania prenatalne wyszły w normach.
    Lekarz powiedział,że moje Słoneczko się odwróciło główką w dół i jest jeszcze okrągła, a nie owalna stad różnice + "stare" usg.

Ale ja i tak całą noc nie spałam. oczywiście naczytałam się w internecie o małogłowiu i innych wadach :(
    Czy ktoś może mi pomóc?

ckaihqvkg3tvj3yx.png
  • Sidney Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivona nikt Ci nie pomooże, najwięszym błędem jakim zrobiłaś to fakt, że zaczełaś czytać o małogłowiu i jesteś teraz przerażona.
    Napisz czy to jest dziewczynka czy chłopiec i jaka wyszła waga dziecka.
    Po drugie jesli jestes w stanie umów się do lekarza który ma nowe, specjalistyczne usg.
    Weż tez pod uwage swoja wage i wzrost i wage i wzrost ojca dziecka. Mała głowa częśto jest objawem genetyki rodziców i dziadków a nie małogłowiem. Tak jest w przypadku mojej corki, która urodziła się z głowa 30,5 cm i też było podejrzenie małogłowia od którego odstąpią bo głowa fajnie rośnie w 9 miesiecy 12 cm już i córa się normalnie rozwija. Wyluzuj i nie czytaj wujka google. Mówie Ci to z własnego doświadzcenia.

• Ivona12 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sidney,
    Dziękuję za odpowiedź :) Masz racje - wujek gogle zawsze podsuwa najgorsze rzeczy... I przez to wszystko sama sprawiłam sobie nie potrzebną dawkę stresu.
    Zrobiłam tak jak pisałaś - byłam na powtórce badań. Głowka ma jakieś 32,5cm i wszystko jest ok:) Nasze Słoneczko ( Chłopczyk ) ma już jakieś 2850.
    Teraz już tylko i wyłącznie na necie będę wyszukiwać promocji w ubrankach ;)
    Jeszcze raz dziękuję za dawkę pozytywnych myśli :)
    pozdrawiam serdecznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 08:49

ckaihqvkg3tvj3yx.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ