Za niskie HC, a BPD w normie
-
Cześć.
Dzisiaj byłam na USG i wyszło, że HC dziecka jest o 2 tyg i 3 dni do tyłu, ale BPD jest w normie, a nawet troszkę wyprzedza wiek ciąży. Czy któraś z Was miała taką sytuację? Pocieszam się, że może lekarka źle zmierzyła.... Okazuje się, że HC jest teraz mniejsze niż było 2 tygodnie temu. To chyba niemożliwe, że główka się zmniejszyła....3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
nick nieaktualnyMi w niedzielę FL pokazało 67mm (35tc), a we wtorek na tym samym sprzęcie 57mm (29tc). Czyli noga skurczyła się dziecku w ciągu 3 dni o 1 cm, czyli kilka tygodni! Mój wniosek jest taki, żeby nie wierzyć święcie w usg, a jaki ma brzuszek czy nóżkę to już zobaczymy jak się urodzą, bo nie ma sensu teraz niepotrzebnie się stresować
-
nick nieaktualny
-
Cześć,
Odświeżam wątek niestety
Do 31 tc wszystkie pomiary mojego Maluszka były w normie.
Na ostatnim usg (35 tc) wszysło coś bardzo dla mnie dziwnego
31tc:
BPD 82,1 ( 33tc )
HC 304 (33t6d)
AC 270 (31tc)
FL 62,9 ( 32tc)
35tc
BPD 90,2 ( 36t 3d)
HC 310 (34t 4d)
AC 336 (37tc)
FL 70,5 ( 36t 3d)
3 badania prenatalne wyszły w normach.
Lekarz powiedział,że moje Słoneczko się odwróciło główką w dół i jest jeszcze okrągła, a nie owalna stad różnice + "stare" usg.
Ale ja i tak całą noc nie spałam. oczywiście naczytałam się w internecie o małogłowiu i innych wadach
Czy ktoś może mi pomóc?
-
Ivona nikt Ci nie pomooże, najwięszym błędem jakim zrobiłaś to fakt, że zaczełaś czytać o małogłowiu i jesteś teraz przerażona.
Napisz czy to jest dziewczynka czy chłopiec i jaka wyszła waga dziecka.
Po drugie jesli jestes w stanie umów się do lekarza który ma nowe, specjalistyczne usg.
Weż tez pod uwage swoja wage i wzrost i wage i wzrost ojca dziecka. Mała głowa częśto jest objawem genetyki rodziców i dziadków a nie małogłowiem. Tak jest w przypadku mojej corki, która urodziła się z głowa 30,5 cm i też było podejrzenie małogłowia od którego odstąpią bo głowa fajnie rośnie w 9 miesiecy 12 cm już i córa się normalnie rozwija. Wyluzuj i nie czytaj wujka google. Mówie Ci to z własnego doświadzcenia. -
Sidney,
Dziękuję za odpowiedź Masz racje - wujek gogle zawsze podsuwa najgorsze rzeczy... I przez to wszystko sama sprawiłam sobie nie potrzebną dawkę stresu.
Zrobiłam tak jak pisałaś - byłam na powtórce badań. Głowka ma jakieś 32,5cm i wszystko jest ok:) Nasze Słoneczko ( Chłopczyk ) ma już jakieś 2850.
Teraz już tylko i wyłącznie na necie będę wyszukiwać promocji w ubrankach
Jeszcze raz dziękuję za dawkę pozytywnych myśli
pozdrawiam serdecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 08:49
-